20 C
Pals
Divendres, 30 juliol 2021
- Publicitat -

Santa Cristina elabora un cens d’orenetes

Projecte Orenetes és un projecte de participació ciutadana impulsat per l'Institut Català d'Ornitologia, per fer el seguiment dels nius d'oreneta cuablanca dels pobles i ciutats de Catalunya, Balears i País Valencià.

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Durant la primera setmana de juny, s’ha dut a terme el cens d’oreneta cuablanca (Delichon urbicum) en el nucli urbà de Santa Cristina d’Aro. En total, s’han detectat 194 nius actius, la qual cosa confirma la zona urbana de Santa Cristina com a un dels principals nuclis de cria d’aquesta espècie a la Vall d’Aro. Cal destacar la important colònia ubicada a la Plaça del Mercat, on s’hi han trobat 56 nius actius en un espai relativament limitat del carrer Narcís Monturiol.

El cens està emmarcat dins del Projecte Orenetes i s’ha dut a terme per part de Rosa Matesanz, del Grup de Natura Sterna. Projecte Orenetes és un projecte de participació ciutadana impulsat per l’Institut Català d’Ornitologia, per fer el seguiment dels nius d’oreneta cuablanca dels pobles i ciutats de Catalunya, Balears i País Valencià.

Les diverses espècies d’orenetes i falciots están protegides legalment a Catalunya, i no es poden destruir els seus nius en cap època de l’any. Es tracta d’animals que resulten molt beneficiosos per a l’espècie humana, ja que eliminen quantitats enormes de mosques, mosquits i altres enutjosos insectes voladors. Al nucli urbà de Santa Cristina s’ha comprovat la nidificació de l’oreneta cuablanca (Delichon urbicum), que localment és molt abundant ja que agrupa molts dels seus nius en espais urbans de poca extensió, de l’oreneta vulgar (Hirundo rustica) i del falciot comú (Apus apus). Fora del nucli, en espais periurbans, també hi nia la rara oreneta cua-rogenca (Cecropis daurica).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Denuncien incompliments del protocol COVID en una casa de colònies de Llafranc

Les famílies dels infants de colònies han explicat que no se'ls ha avisat que els seus fills tenien símptomes de la COVID-19 i molts d'ells havien donat positiu
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -