15 C
Pals
Dilluns, 17 maig 2021
- Publicitat -

Se celebra a la Bisbal el primer workshop del programa europeu COOP’ART

Aproximadament unes 60 persones participaran en diverses sessions tècniques i trobades d'intercanvi que tenen l'objectiu de fomentar l'artesania

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Durant dos dies la Bisbal de l’Empordà es converteix en la seu del primer workshop del programa europeu COOP’ART EFA 2019/16. Una seixantena de persones participaran en les diverses sessions tècniques entre els socis participants al projecte, així com també a les trobades d’intercanvi entre artesans d’ambdós costats de la frontera. En total hi assistiran 14 socis del projecte i també aquelles persones artesanes del territori interessades en la temàtica.

La presentació es va fer el dijous 23 de gener al matí a l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà. Lluís Sais, alcalde de la Bisbal d’Empordà i President del Patronat del Terracotta Museu hi va ser present i va donar la benvinguda als assistents. Es mostrà satisfet de poder acollir el primer workshop del projecte: «Celebrem aquest projecte transversal que uneix diferents territoris i fomenta l’artesania des d’un punt de vista sostenible», va explicar Sais. L’alcalde també va voler convidar als assistents a descobrir per què la Bisbal es considera la capital de la ceràmica: «El Terracotta Museu és la petita joia de la Bisbal i hi podeu descobrir la tradició artesana del municipi».

QUÈ ÉS COOP’ART?

COOP’ART (EFA219/16) és un projecte desenvolupat per diferents socis catalans i francesos per tal de fomentar una estratègia compartida d’innovació i desenvolupament sostenible de l’artesania en el marc del programa europeu POCTEFA de cooperació territorial. També es pretén millorar el potencial artístic i econòmic de les empreses d’artesania i desenvolupar el patrimoni cultural i l’atractivitat turística dels territoris. És, doncs, un projecte creat per a fomentar el desenvolupament sostenible del territori transfronterer, i en el qual “es cofinancen econòmicament projectes de cooperació transfronterera dissenyats i gestionats per actors d’ambdós costats dels Pirineus”. Aquest és un projecte cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

El POCTEFA va néixer amb la voluntat de reforçar la integració econòmica i social la zona fronterera Espanya-França-Andorra i de poder col·laborar en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals per afavorir en tots aquests àmbits de forma sostenible.

Aquest divendres tindrà lloc el segon comitè directiu del projecte on es repassarà l’estat del projecte per accions, pressupost, resultats i indicadors, així com a nivell administratiu. Serà el segon i últim dia d’aquest primer workshop a la Bisbal d’Empordà i totes les activitats relacionades amb aquest acte les podeu consultar a la pàgina web de l’Ajuntament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Joaquim Nadal presenta llibre a la Vitel·la: “En els personatges es reconeix la meva personalitat”

L'escriptor, historiador i polític Joaquim Nadal ha presentat aquest diumenge a la llibreria Vitel·la Espai Fòrum de Palafrugell
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -