3.9 C
Pals
Dissabte, 28 gener 2023
- Publicitat -

Sentència en contra l’Ajuntament de Torroella per “vulnerar el dret de llibertat ideològica” de Ciutadans

L'Ajuntament va denegar al partit posar una carpa informativa el passat 26 de gener. L'Alcalde de Torroella, Jordi Colomí, ha dit que probablement presentaran un recurs.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Una sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona ha determinat que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va “vulnerar el dret de llibertat ideològica” de Ciutadans per haver denegat al partit posar una carpa informativa el passat 26 de gener. Ciutadans va presentar un recurs, ja que des de la Regidoria de Promoció Econòmica i Comerç es va rebutjar aquesta petició de Ciutadans perquè va considerar que “no s’ajustava a les ordenances municipals ja que no hi havia els elements necessaris per exercir el dret de reunió, tractant-se de meres aglomeracions.”

La sentència estableix que “amb el dret a reunió no es necessita autorització prèvia, i tampoc seria necessària aquest autorització per la instal·lació temporal d’una carpa com a element accessori d’una reunió, ja que l’exercici d’aquest requereix la utilització de llocs de trànsit públic.”

Així doncs, tal i com la sentència sosté que “la resposta sembla ser una opinió personal que no pot servir per justificar la denegació d’una sol·licitud que pot afectar a l’exercici dels drets fonamentals” i que “la sol·licitud va ser ocupar la via pública per un partit polític amb finalitat informativa”, l’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha dit en declaracions a Ràdio Capital que això no es permet “a cap partit polític, no es va denegar pel fet que fos Ciutadans”, sinó perquè “els actes polítics sempre es fan en locals.”

Colomí ha dit que probablement recorreran la sentència i que en un local no han negat mai actes polítics.

A més a més, Ciutadans també va denunciar davant la Junta de la Bisbal d’Empordà el fet que no es retiressin els llaços grocs ni les pancartes a favor dels presos de la façana de l’Ajuntament durant les eleccions del 10-N, cosa que, segons ElNacional.cat, ha fet que la Junta Electoral de la Zona hagi decidit portar l’alcalde davant la Fiscalia de Girona. La Junta Electoral de Zona va advertir al consistori que si no es complia amb l’acord “podria ser constitutiu un delicte de desobediència“, i per això ara han portat el cas a la Fiscalia de Girona. En aquest sentit, l’Alcalde ha declarat a Ràdio Capital que “encara no ens ha arribat res.”

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Globalsessions – 28 gener 2023

1. Becky Hill - Heaven (Radio) 2. VASSY Bingo Players Disco Fries - Pieces (Giiants Remix) 3. Kolidescopes - White Lies...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -