13.9 C
Pals
Dijous, 27 gener 2022
- Publicitat -

“S’està privant els corallers del seu mitjà de vida sense oferir cap alternativa”

L'advocat dels pescadors, Guillem Bossacoma, ha assegurat que "alguns corallers han hagut d'emigrar a altres comunitats i que "el corall no està en perill d'extinció"

Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Guillem Bossacoma, advocat de l’associació de pescadors de corall, ha defensat avui al Supermatí de Ràdio Capital el dret dels corallers a “guanyar-se la vida” amb la pesca. “Se’ls està privant del seu mitjà de vida sense haver-los ofert cap alternativa”, ha afirmat Bossacoma.

L’advocat ha explicat que les opcions de pescar corall s’han reduït dràsticament en els darrers anys, cosa que motiva les 12 llicències concedides pel govern espanyol.

Bossacoma ha explicat que els pescadors de corall són “els principals interessats en el manteniment del recurs, perquè tenen fills que s’hi han de dedicar”. Ha afegit que “l’estudi que ha presentat la Generalitat és molt antic, només hi ha dades estadístiques i no immersions” i que els corallers demanen que les autoritats “vinguin a mirar-s’ho, perquè hi ha zones on podríem pescar corall, i zones que hauríem de tancar”.

L’advocat també ha assegurat que “alguns corallers han hagut d’emigrar a altres comunitats per continuar duent a terme la seva feina”, i ha dit que “el corall no està en perill d’extinció”:

I ha apuntat als interessos polítics dels partits sobiranistes per evitar la pesca de corall.

El Ministeri d’Agricultura ha concedit dotze llicències per pescar corall vermell en aigües exteriors entre Arenys de Mar i Begur. Aquesta venta de llicències però xoca amb la prohibició de la Generalitat de la pesca entre França i el Cap de Begur.

El Ministeri d’Agricultura ha concedit dotze llicències per pescar corall vermell en aigües exteriors entre Arenys de Mar i Begur. Aquesta venta de llicències però xoca amb la prohibició de la Generalitat de la pesca entre França i el Cap de Begur.

La mesura del Govern català es va anunciar l’any passat i s’ha començat a aplicar a partir d’aquest any fins al 2027. Aquesta prohibició estava regulada només en aigües interiors, de la competència de la Generalitat, però l’Estat Espanyol va acceptar imposar la moratòria a les aigües exteriors paral·leles entre els dos punts geogràfics.

Ara però, l’Estat Espanyol ha concedit llicències de pesca a les aigües exteriors al sud del tram on la moratòria s’aplica. Entre els indrets on es podrà extreure corall vermell durant els dos propers dos anys hi ha les Illes Formigues.

Escolta l’entrevista sencera:

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Palamós vol retrobar-se amb la victòria

Partit propici per al Palamós aquest diumenge contra el cuer de 1ª Catalana. Els palamosins, que no aconsegueixen guanyar des de finals de novembre quan van derrotar el Lloret a la jornada 9, reben a La Jonquera al Municipal amb la intenció de tornar a sumar de tres en tres
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -