10.3 C
Pals
Diumenge, 5 febrer 2023
- Publicitat -

Simulacre d’incendi en una embarcació al Port Esportiu Marina Palamós

El simulacre serveix per assegurar que el protocol establert al Pla d'Autoprotecció es compleix correctament en el cas que hi hagués un incendi de veritat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest dijous al matí s’ha realitzat a les instal·lacions del Port Esportiu Marina de Palamós un simulacre d’incendi en una embarcació de gran eslora durant la maniobra de càrrega de combustible a la benzinera de la instal·lació portuària.

Un cop detectat l’incendi, els responsables del Port Esportiu han fet la trucada al telèfon d’emergències 112 de Catalunya i s’ha iniciat el protocol de trucades establert al Pla d’Autoprotecció (PAU) al Centre de Coordinació Operativa de la Generalitat (CECAT) de Protecció Civil i als cossos d’emergència.

El personal del Port Esportiu Marina Palamós ha realitzat les seves maniobres establertes al PAU per controlar l’incendi fins a l’arribada dels bombers. Mentre que els Bombers de la Generalitat han participat amb un camió d’aigua, un vehicle de comandament i coordinació, una embarcació amb efectius dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) subaquàtics, a més de dos observadors. Els efectius han comprovat que la marineria hagi posat en pràctica els procediments d’actuació pactats amb Bombers com són, principalment, la maniobra per crear un tallafoc al voltant de la barca afectada per l’incendi.

Simulacre d'incendi al Port Esportiu de Palamós | Imatge de Ports de la Generalitat.jpg
Simulacre d’incendi al Port Esportiu de Palamós | Imatge de Ports de la Generalitat.jpg

Aquesta maniobra consisteix en apartar les barques més properes per establir un perímetre de seguretat i així evitar que el foc propagui a les embarcacions del costat i, posteriorment, col·locar (si és possible) barreres al voltant per contenir el vessament de combustible.

Els Mossos d’Esquadra han treballat al lloc amb una dotació per realitzar el control dels accessos al Port Esportiu Marina Palamós i assegurar la zona, en coordinació amb la policia local de Palamós. Salvament Marítim i Guardia Civil també han participat a l’exercici.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha fet seguiment del simulacre, i personal tècnic de Protecció Civil de la Generalitat a Girona ha estat present a l’exercici. Aquest simulacre arriba setmanes després del simulacre d’incendi al Port de Sant Feliu de Guíxols, en aquell cas es tractava d’una embarcació d’eslora més reduïda.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Francesc Cambó

Benvolguts oients de Ràdio Capital. Com que com tanta altra gent  de la meva edat jo també em trobo...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -