13 C
Pals
Diumenge, 4 desembre 2022
- Publicitat -

S’inaugura l’exposició “Gala/Dalí: imatge i mirall” al Castell de Púbol

Una exposició fotogràfica per repensar i qüestionar la percepció de Gala i Salvador Dalí a través d'un recorregut per les seves vides

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Una seixantena de fotografies que recorren les vides de Gala i Salvador Dalí, abans i després de l’encontre decisiu que té lloc a Cadaqués l’estiu de 1929, estaran exposades al Castell de Púbol fins el gener de 2020.

“Gala/Dalí imatge i mirall” és una selecció que compta, també, amb imatges creades per fotògrafs de prestigi internacional, com ara Man Ray, Cecil Beaton, Philippe Halsman o Eric Schaal, i amb fotografies inèdites o de recent adquisició. A més de les imatges, es podrà veure una secció documental de llibres, fullets i revistes que posen de relleu els diferents usos de la fotografia per part dels surrealistes i, en especial, per part de Salvador Dalí.

La Fundació Gala-Salvador Dalí, amb la col·laboració de la Fundació Bancària “La Caixa”, dona l’oportunitat de tornar a visitar les vides de Salvador Dalí i Gala a través de la imatge, i a anar més enllà de la visió esbiaixada que li atribueix a ella el rol de musa passiva i a ell el paper de l’artista demiürg. “Permet establir diàlegs i ponts entre les fotografies que els immortalitzen”.

“Les imatges que conformen la mostra es parlen, s’interroguen i de vegades, també, es confonen i es camuflen. Algunes habiten espais comuns de la infància, i d’altres evoquen molt més del que expliquen”. Des de l’organització animen als visitants a “participar d’aquest joc especular amb el desig que l’experiència l’interpel·li i el convidi a transcendir el món de les aparences que sovint envolta Gala i Salvador Dalí. Construir un nou discurs és possible, sobretot quan la imatge —com és el cas— és capaç de transgredir una lectura convencional per donar espai a la imaginació, en el seu sentit més ampli”.

Compra entrades
Consulta informació sobre l’exposició fotogràfica

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Policarp: “Busco sortir de la zona de confort i plantejar-me nous reptes”

Jordi Policarp va presentar per últim cop el seu llibre "Santa innocència"
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -