Neix Ben E. King

Una de les millors veus del soul, va néixer l’any 1938 i després d’uns inicis amb The Five Crowns, convertits l’any 1958 amb The Drifters, va començar una carrera en solitari, que li portaria enormes èxits, com Save the last dance for me, There goes my baby o l’etern Stand by me del 1961, que és considerada una de les 500 millors cançons segons la revista Rolling Stone i que ha estat versionada en multitud d’ocasions.

S’inaugura el Museu Dalí a Figueres

Va ser l’any 1974 i fou construït sobre les restes de l’antic teatre de Figueres. Forma part del triangle dalinià empordanès, al costat del Castell Gala Dalí de Púbol i la Casa-Museu Salvador Dalí de Portlligat.
El dia que es va inaugurar l’edifici encara no estava acabat del tot, però aquell dia Figueres era plena a vessar, amb un bon grapat de hippies vestits de colors cridaners. Estava ple de càmeres de televisió i hi van actuar pel carrer un bon grapat de dansaires, músics i fins i tot un elefant. Ni tan sols la tramuntana que bufava va desanimar la gentada que esperava veure en Dalí i la seva musa, que arribaven amb el seu Cadillac descapotable.

Després de la cerimònia, li van concedir a l’artista la Medalla d’Or de Figueres.

Neix el cantant de Sabadell, Sergio Dalma

I ho va fer l’any 1964 amb el nom de Josep Sergi Capdevila Querol, va adoptar el nom de Dalma, arran del poble on va néixer el seu pare. Va actuar per primera vegada a la televisió l’any 1983 amb el nom artístic d’Axel.

Amb els anys s’ha especialitzat a crear balades tant en català com en castellà, sent especialment aquest darrer el seu principal idioma per cantar.

Va representar a Espanya l’any 1991 a Eurovisió amb el tema Bailar Pegados, aconseguint la quarta posició i una enorme fama que ha continuat fins a l’actualitat.

El 6 d’octubre té previst editar el seu nou disc Via Dalma 3.