Imatge: Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil recupera cinc àmfores romanes, dues àncores, una pedra tallada, sis peces de plom i restes de ceràmica després de detectar la venda d’una d’aquestes àmfores romanes, suposadament autèntica, a través d’Internet. Segons informa el Diari de Girona, el comprador, investigat per un delicte contra el patrimoni històric, i el venedor, investigat per un delicte de recaptació, han acabat denunciats per la policia.

La investigació es va iniciar quan es va observar que es venia una àmfora romana autèntica per Internet en una gran plataforma de compravenda, on sovint la policia troba objectes que provenen del tràfic il·lícit de béns. L’Operació Arofna va començar l’octubre de l’any passat per part del Seprona de València de la Guàrdia Civil després de veure a les xarxes socials l’oferiment per a la venda d’una àmfora.

Després de mesos dinvestigació per part d’aquest equip i en col·laboració amb el de Seprona de Girona, van identificar tant al comprador a Pals com al venedor a València. El Jutjat de Catarroja va autoritzar l’entrada i el registre als domicilis, lloc on els agents de la Guàrdia Civil van decomissar diverses àmfores romanes així com material divers tot això inclòs com a Patrimoni Històric: cinc àmfores romanes, dues àncores amb concrecions marines, una pedra tallada, sis peces de plom i restes de ceràmica.

Els dos homes, de 40 i 53 anys de nacionalitat espanyola, estan sent investigats per un suposat delicte Contra el Patrimoni Històric i un altre de receptació. Les peces recuperades s’han dipositat al Centre d’Arqueologia Subaquàtica de la Generalitat de Catalunya.