Pesca de la gamba. Foto: Confraria de Palamós.

Al juny va començar un procés d’instal·lació de noves portes a les embarcacions d’arrossegament de gamba. Al llarg d’aquests mesos s’ha anat incorporant aquesta tecnologia als vaixells de pesca i aquesta setmana s’acabarà d’instal·lar a les embarcacions que faltaven.

La intenció és reduir l’impacte al fons marí a causa de la pesca d’arrossegament. Aquesta mesura va anunciar-se l’any 2014 i s’engloba dins de la gestió de la Gamba de Palamós. L’acció ha canviat el sistema de pesca de les embarcacions a Palamós, un total de 17.

La instal·lació acabarà a finals d’aquesta setmana com explica el patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós, Antoni Albalat.

Tot i l’espera dels materials, ja hi ha embarcacions amb aquestes portes instal·lades. Els patrons d’aquests vaixells de pesca han compartit les sensacions amb el patró major de la Confraria, Antoni Albalat.

Aquesta iniciativa és pionera a Catalunya com explicava al juny l’investigador científic del CSIC, Pere Puig Alenyà. S’espera que després d’aquesta acció s’aconsegueixi que la resta de confraries es conscienciïn i canviïn els mètodes de pesca.