17.5 C
Pals
Dimecres, 7 juny 2023
- Publicitat -

S’obre una investigació per possibles negligències durant la pandèmia a Palafrugell Gent Gran

La fiscalia investiga el geriàtric per la mort de 36 avis durant la pandèmia després que l’Associació de Familiars i Residents d’Usuaris (AFRU) presentessin una denúncia

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La fiscalia investiga el geriàtric Palafrugell Gent Gran per la mort de 36 avis durant la pandèmia, així ho informa el Punt Avui. L’associació de familiars de residents i usuaris del centre va decidir, en assemblea telemàtica el 30 de maig, posar en coneixement de la fiscalia “una sèrie de fets que poden ser constitutius de delicte intencionat o no”.

En aquest context, la fiscalia ha obert diligències d’investigació per la possible comissió de delictes d’imprudència amb resultat de mort. Es vol saber si es va cometre alguna negligència a l’hora de tractar els usuaris afectats pel coronavirus. Els departaments de Salut i Afers Socials no han fet declaracions, tot i que asseguren que col·laboraran aportant  la documentació que se’ls requereixi.

Aquesta investigació se suma a la trentena de les que s’han obert a tot Catalunya per la gestió dels centres de gent gran durant la pandèmia. Hi ha diligències obertes tant per via penal com per via civil, arran de l’elevada mortalitat que van registrar alguns geriàtrics arran de la crisi per la COVID-19.

A Palafrugell, la investigació s’està duent a terme per via penal. En aquest cas, la fiscalia no ha actuat d’ofici. L’origen ha estat un escrit de denúncia presentat per l’Associació de Familiars i Residents d’Usuaris (AFRU) de Palafrugell Gent Gran on exposaven la situació viscuda al geriàtric, perquè si el ministeri públic ho considerava oportú, obrís una investigació.

En declaracions a aquesta ràdio, Josep Piferrer alcalde del municipi, estava tranquil per la gestió de la residència i indicava que no veia motius per investigar el centre.

Segons dades actualitzades, a Palafrugell Gent Gran han mort 36 avis per coronavirus. A finals de març, i davant l’increment de contagis a la comarca, la segona planta del geriàtric es va reconvertir en sociosanitari. En concret, s’hi va habilitar una unitat de convalescència amb 30 llits destinats a positius de coronavirus que requerissin ingrés.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La discreció

Ara que ja han acabat les eleccions municipals sembla que hauríem d’anar per feina. Que hi anem o no...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -