11.7 C
Pals
Dissabte, 10 desembre 2022
- Publicitat -

Torroella de Montgrí vol evitar l’alimentació no autoritzada dels animals al carrer

Les sancions per dur a terme aquesta pràctica poden anar dels 100 als 400 euros

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha decidit impulsar una campanya de “conscienciació ciutadana” per evitar que es doni menjar als animals que viuen al carrer de manera no autoritzada. El consistori diu que ha detectat un increment d’aquesta pràctica i que “genera un greu problema d’insalubritat”. Entre els efectes que destaquen, afirmen que “augmenta la presència de rossegadors, insectes, paneroles i coloms”. Una ordenança fixa que les sancions per fer això van dels 100 als 400 euros, i ho extendran als solars o zones com portals, finestres dels balcons i terrasses.

Un altre dels riscos que denuncia l’Ajuntament és que “aquesta pràctica compromet la campanya per controlar les colònies de gats assilvestrats pel municipi”. El consistori explica que impulsa un programa per eliminar “els riscos sanitaris” i “harmonitzar la convivència” mitigant la sobrepoblació d’aquests animals i establint “colònies controlades”.

Per poder detallar tot això, el govern de Torroella penjarà cartells pel municipi amb els objectius i pràctiques a seguir, i diuen que ja han lliurat 200 cartes als carrers Porta Nova, Portalet Sant Genís, Abat Oliva, Figueras i Plaça del Rei. Els alimentadors i alimentadores tindran un carnet que acredita aquesta condició en els propers mesos i també se’ls ha demanat que facin arribar a la ciutadania aquesta normativa.

Una altra mesura que s’inclourà és la “importància” del fet que els ciutadans recullin les deposicions dels seus animals. D’altra banda, l’empresa de neteja ha rebut instruccions per retirar aquestes bosses de menjar que hi ha al carrer per a aquests animals.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -