10.7 C
Pals
Diumenge, 26 març 2023
- Publicitat -

Solius deixa de funcionar a partir d’avui

Demà començarà la clausura i segellament del dipòsit controlat. 

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Avui és l’últim dia en què s’abocaran els residus municipals de Sant Feliu de Guíxols, Castell i Platja d’Aro, Calonge i Sant Antoni, Santa Cristina d’Aro i Llagostera al tercer vas de l‘abocador mancomunat de Solius. Demà començarà la clausura i segellament del dipòsit controlat. 

Després de quatre dècades de funcionament, la vida de l’abocador de Solius arriba al seu final, però segons explica El Punt Avui, l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) considera l’opció de continuar fent servir les instal·lacions com a planta de transferència. Això deixaria una escletxa oberta en la batalla de Salvem Solius, agreujada perquè SOS Lloret s’oposa a l’arribada de més residus.

Davant la pressió de Salvem Solius, l’ARC va optar per oferir que la quinzena de municipis afectats –els cinc del consorci i una desena més del Baix Empordà i el Gironès– repartissin les seves restes entre les plantes de triatge prèvies a l’abocament a Vacarisses (Vallès Occidental) i Lloret, mentre que Torroella faria ús directament de les instal·lacions de Pedret.

El divendres, detalla El Punt Avui, l’Ajuntament de Lloret va negar-se a l’ús del dipòsit municipal, així que el director de l’ARC va haver de  reconduir tots els residus, provisionalment, cap a Vacarisses, però amb un pretractament i compactació a Solius.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -