24.1 C
Pals
Dijous, 3 desembre 2020

SOS Costa Brava considera un “gran pas endavant” la decisió del Govern, però la continua considerant “insuficient”

L'entitat lamenta que s'hagi deixat al marge un centenar de sectors urbanitzables i reclama mes desclassificacions

El més llegit

Detingut un clan per robar violentament joies a gent gran a Calonge

En total s’han detingut cinc persones que ja han ingressat a presó, el valor dels objectes sostrets arriba gairebé a 87.000 euros

Una pista de patinatge de gel sintètic aquest Nadal a Palamós

La gran novetat d’enguany per a les festes de Nadal a Palamós és la instal·lació d’una pista de patinatge...

Brot de coronavirus a la residència Palamós Gent Gran amb 47 infectats

El brot a la residència de gent gran de Palamós es va conèixer gràcies a un cribratge entre els treballadors

Anna Ribera: “La gran majoria dels positius són asimptomàtics i els que són simptomàtics és perquè tenien una patologia prèvia”

Una de les notícies que més ha destacat al Supermatí d’avui ha estat el brot de 47 positius a...
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

SOS Costa Brava considera que l’aprovació inicial del Pla Director Urbanístic (PDU) del litoral gironí representa un “gran pas endavant” per la protecció d’aquest espai, però considera que encara és “insuficient”. Des de l’entitat lamenten que el Govern no hagi tingut “la valentia i el coratge” per fer desclassificacions massives tal i com havien demanat en zones urbanitzables i polígons industrials. Tot i això, SOS Costa Brava reconeix el fet que amb l’aprovació inicial d’aquest PDU es protegeixen 1.326 hectàrees de sòl i prop de 84 sectors on no es podrà edificar. L’advocat i portaveu de l’entitat, Eduard de Ribot, assenyala que el pla director deixa al marge de revisió d’un centenar de sectors urbanitzables.
Sensació “agredolça” per part de SOS Costa Brava després de conèixer aquest dijous la decisió d’Urbanisme que portarà a aprovació inicial el Pla Director Urbanístic (PDU) del litoral gironí. I és que des de l’entitat ecologista consideren que es tractava d’una “oportunitat històrica per salvar la Costa Brava”. En aquest sentit, lamenten que Territori no els hagi fet cas i no hagi estat prou “valent” com per desclassificar sòl massivament tal i com reclamen. En aquest sentit, celebren que s’hagin “salvat” 15.000 habitatges però recorden que encara se’n poden construir vora 40.000 més.

“Hi ha molts espais que segueixen en risc. És veritat que el PDU tapa una via d’aigua però no soluciona de manera definitiva els grans creixements urbanístics que posen en perill el nostre litoral”, assenyala l’advocat i portaveu de SOS Costa Brava, Eduard de Ribot.

En un comunicat, l’entitat concreta tretze punts que, a criteri seu, s’haurien d’haver corregit. Recorda que s’han deixat prop d’un centenar de sectors dels 250 que hi havia sobre la taula al marge de revisió. Considera que es fa un “pas enrere” en la protecció de la Selva Marítima i destaca que el PDU s’oblida de cinc municipis amb un risc de creixement excessiu: Palafrugell, Calonge, Platja d’Aro i Palamós al Baix Empordà, i Castelló d’Empúries a l’Alt Empordà.

Els ecologistes també carreguen contra un pla que no desclassifica íntegrament la polèmica urbanització de Sa Guarda, a Cadaqués. També critiquen que que no es revisin sectors d’altres poblacions que han estat objecte de debat mediambiental els darrers anys com Pals o Begur.

Seguiran defensant

De Ribot ha deixat clar que des de SOS Costa Brava seguiran treballant per evitar que el litoral gironí “tingui un model com el de Marbella o Benidorm”. “Mantindrem les campanyes en protecció dels retalls de boscos, anant de municipi en municipi i estarem amatents per lluitar si la societat ens continua donant suport per fer-ho”.

El Port de la Selva defensa el seu model

Un dels ajuntaments que des de fa temps s’ha mostrat contrari a les directrius que marca el PDU ha estat El Port de la Selva (Alt Empordà). El seu segon tinent d’alcalde, Roger Pinart, considera que calia reordenar, però que cada municipi havia de fer-lo en funció de les seves característiques.

Pinart explica que volen veure al detall el nou PDU i es mostra “obert” a parlar d’ajustaments. “La carnisseria que s’ha fet amb Port de la Selva, que sembla que som els dolents de la Costa Brava, quan el nostre pla urbanístic és modèlic, no ens sembla just de cap manera”, concreta Pinart.

El segon tinent d’alcaldia assenyala que al poble “no hi ha fons d’inversió ni russos” i recorda que el model és d’èxit i “ideal” per el Port de la Selva. “Podem parlar de coses concretes, però això és un cop d’estat en tota regla”, ha conclòs.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La crisi de la covid afectarà més la Costa Brava que l’interior de Girona i l’impacte a la indústria serà “transitori”

L'autor de l'anuari del BBVA augura que el sector serveis destruirà aquest any tota l'ocupació creada a partir del 2007
- Publicitat -

Rosalía, possible nova col·laboració al remix de ‘Blinding Lights’

Segons una font d’ATLR, Rosalía podria aparèixer al remix de ‘Blinding Lights‘ de The Weeknd. Si es confirmés la col·laboració, seria la segona de l’artista en menys d’una setmana. La possible aparició de Rosalía en un remix de ‘Blinding Lights‘ fa que es plantegen una sèrie de preguntes, com per exemple, perquè The Weeknd decidiria…

Ebri Knight avancen el seu nou disc amb ‘Carrer’

‘Carrer’ és el primer single d’avançament que dóna nom al nou disc d’Ebri Knight i que es publicarà durant el primer trimestre de 2021. La cançó sintetitza la idea del disc: parla d’aquest espai on hem viscut els millors aprenentatges de la vida. La cançó ens explica la intensitat amb la que el carrer ens…

Acabades les tres setmanes d’excavacions a la Necròpolis de Sant Martí de Romanyà

Acaba la segona campanya d’intervenció arqueològica a la necròpolis de Sant Martí de Romanyà. L’actuació pertany al projecte quadriennal història, població i territori que...

Una pista de patinatge de gel sintètic aquest Nadal a Palamós

La gran novetat d’enguany per a les festes de Nadal a Palamós és la instal·lació d’una pista de patinatge de gel sintètic a la...

Altres notícies