8.3 C
Pals
Divendres, 5 març 2021

SOS Costa Brava considera un “gran pas endavant” la decisió del Govern, però la continua considerant “insuficient”

L'entitat lamenta que s'hagi deixat al marge un centenar de sectors urbanitzables i reclama mes desclassificacions

El més llegit

MAPA: Com avança la vacunació al Baix Empordà, municipi a municipi

Les campanyes de vacunació segueixen avançant. Aquesta setmana ja s’ha començat a vacunar a ciutadans de més de 80 anys al mateix temps que també s’administren les dosis d’AstraZeneca als docents de menys de 55 anys. Fem un repàs de com està la situació al Baix Empordà.

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

Francesc Ferrer: “Si el Club Llagostera jugués a l’Estartit, generaria molts avantatges pel municipi”

El Club Llagostera Costa Brava podria jugar a l'Estartit com a seu fixa. Es trata d'un tema molt embrionari...

Compartim-nos, cuidem-nos

Des de ja fa un temps, en les trobades casuals amb amics, un tret comú en les converses ja...
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

SOS Costa Brava considera que l’aprovació inicial del Pla Director Urbanístic (PDU) del litoral gironí representa un “gran pas endavant” per la protecció d’aquest espai, però considera que encara és “insuficient”. Des de l’entitat lamenten que el Govern no hagi tingut “la valentia i el coratge” per fer desclassificacions massives tal i com havien demanat en zones urbanitzables i polígons industrials. Tot i això, SOS Costa Brava reconeix el fet que amb l’aprovació inicial d’aquest PDU es protegeixen 1.326 hectàrees de sòl i prop de 84 sectors on no es podrà edificar. L’advocat i portaveu de l’entitat, Eduard de Ribot, assenyala que el pla director deixa al marge de revisió d’un centenar de sectors urbanitzables.
Sensació “agredolça” per part de SOS Costa Brava després de conèixer aquest dijous la decisió d’Urbanisme que portarà a aprovació inicial el Pla Director Urbanístic (PDU) del litoral gironí. I és que des de l’entitat ecologista consideren que es tractava d’una “oportunitat històrica per salvar la Costa Brava”. En aquest sentit, lamenten que Territori no els hagi fet cas i no hagi estat prou “valent” com per desclassificar sòl massivament tal i com reclamen. En aquest sentit, celebren que s’hagin “salvat” 15.000 habitatges però recorden que encara se’n poden construir vora 40.000 més.

“Hi ha molts espais que segueixen en risc. És veritat que el PDU tapa una via d’aigua però no soluciona de manera definitiva els grans creixements urbanístics que posen en perill el nostre litoral”, assenyala l’advocat i portaveu de SOS Costa Brava, Eduard de Ribot.

En un comunicat, l’entitat concreta tretze punts que, a criteri seu, s’haurien d’haver corregit. Recorda que s’han deixat prop d’un centenar de sectors dels 250 que hi havia sobre la taula al marge de revisió. Considera que es fa un “pas enrere” en la protecció de la Selva Marítima i destaca que el PDU s’oblida de cinc municipis amb un risc de creixement excessiu: Palafrugell, Calonge, Platja d’Aro i Palamós al Baix Empordà, i Castelló d’Empúries a l’Alt Empordà.

Els ecologistes també carreguen contra un pla que no desclassifica íntegrament la polèmica urbanització de Sa Guarda, a Cadaqués. També critiquen que que no es revisin sectors d’altres poblacions que han estat objecte de debat mediambiental els darrers anys com Pals o Begur.

Seguiran defensant

De Ribot ha deixat clar que des de SOS Costa Brava seguiran treballant per evitar que el litoral gironí “tingui un model com el de Marbella o Benidorm”. “Mantindrem les campanyes en protecció dels retalls de boscos, anant de municipi en municipi i estarem amatents per lluitar si la societat ens continua donant suport per fer-ho”.

El Port de la Selva defensa el seu model

Un dels ajuntaments que des de fa temps s’ha mostrat contrari a les directrius que marca el PDU ha estat El Port de la Selva (Alt Empordà). El seu segon tinent d’alcalde, Roger Pinart, considera que calia reordenar, però que cada municipi havia de fer-lo en funció de les seves característiques.

Pinart explica que volen veure al detall el nou PDU i es mostra “obert” a parlar d’ajustaments. “La carnisseria que s’ha fet amb Port de la Selva, que sembla que som els dolents de la Costa Brava, quan el nostre pla urbanístic és modèlic, no ens sembla just de cap manera”, concreta Pinart.

El segon tinent d’alcaldia assenyala que al poble “no hi ha fons d’inversió ni russos” i recorda que el model és d’èxit i “ideal” per el Port de la Selva. “Podem parlar de coses concretes, però això és un cop d’estat en tota regla”, ha conclòs.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

OR estrenen ‘Respirar’ en col·laboració de Joan Dausà i Ombra

Els OR (O-ERRA) acaben de presentar ‘Respirar’ en col·laboració de Joan Dausà i Mireia Flores (OMBRA) i que és el segon senzill del disc “Imaginari”. La cançó està inspirada en la crisi de refugiats que pateix Europa en els darrers anys i conviden a posar-se en la pell de la persona que fuig de la…

Altres notícies