8.6 C
Pals
Dissabte, 16 gener 2021

SOS Costa Brava demana a l’Ajuntament de Begur que aturi “amb urgència” les obres a Montcal

L'entitat ecologista recorda que es tracta d'una zona inclosa en el PEIN

El més llegit

El restaurant La Gamba de Palamós tanca temporalment després de ser sancionat per incomplir les restriccions

El restaurant La Gamba de Palamós ha decidit tancar temporalment després d'haver estat sancionat per la policia per no complir les restriccions de la Covid-19. Ara, a la porta del restaurant, s'hi troba el rètol: "Tancat per força". 

Un detingut a Palafrugell per punxar les rodes de vehicles

Agents de la Policia Local de Palafrugell van detenir el responsable d'haver provocat la punxada de diverses rodes, de forma massiva, a vehicles estacionats al barri de Vilaseca-Bruguerol de Palafrugell

La Policia Local de Palafrugell deté un veí de 72 anys per punxar les rodes de més d’una dotzena de cotxes

Els agents van muntar un dispositiu i el van enxampar 'in fraganti' amb unes tisores de cuina

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

La plataforma SOS Costa Brava ha exigit a l’Ajuntament de Begur que aturi “amb urgència” les obres que s’estan fent en una parcel·la del sector Montcal. Aquest dilluns al matí els ecologistes han entrat una petició formal al consistori. En el document afirmen que aquest novembre la Comissió d’Urbanisme de Girona va ratificar que no es podia construir en aquest indret, ja que parts dels terrenys afectats estan inclosos en un Pla d’Espai d’Interès Natural (PEIN). A més, l’entitat també ha recordat que aquest estiu van presentar un recurs impugnant la llicència d’obres amb mesures cautelars, que no s’ha resolt.

Tot i així, la llei marca que si no hi ha una resposta cal aturar les obres de forma “immediata”.

Les primeres màquines ja han trepitjat una de les deu parcel·les del sector del Montcal, a Begur (Baix Empordà), on es preveu que s’hi construeixi una casa. Es tracta d’una parcel·la que forma part del Pla d’Espai d’Interès Natural (PEIN) que hi ha de les muntanyes de Begur, fet que impediria que s’hi construís. Així ho ha assegurat la plataforma d’entitats ecologistes SOS Costa Brava conjuntament amb SOS Aiguafreda i Salvem la Costa de Begur.

Per aquest mateix motiu, aquest dilluns al matí s’han concentrat al davant de l’Ajuntament de Begur per exigir que s’aturin les obres.

A més, també han lliurat al consistori una petició formal per tal que el govern local paralitzi els treballs i anul·li la llicència entregada. Un dels portaveus de la plataforma, Eduard de Ribot, ha assegurat que les obres que s’estan fent són “il·legals” i per això ha exigit a l’Ajuntament que les aturi “amb urgència”.

Segons la plataforma, les parcel·les que es troben en el sector del Montcal també s’inclouen a la xarxa europea Natura 2000 i perquè estan uns terrenys amb un pendent superior al 20%, dos elements que encara garanteixen més la protecció d’aquesta zona. A més, de Ribot ha recordat que el 19 de novembre la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona va decidir que el sector urbanitzable de Montcal exclogués la zona inclosa en el PEIN, on hi hauria les deu parcel·les en qüestió.

Tot i així, aquest estiu l’Ajuntament de Begur va donar una llicència d’obres en un constructor per edificar-hi una casa, un projecte que ara ja comença a prendre forma i per això s’han començat a fer les primeres prospeccions del terreny. La plataforma va presentar un recurs per impugnat la llicència d’obres d’aquesta parcel·la demanant-ne la seva suspensió.

Segons ha recordat de Ribot, la Llei de procediment administratiu obliga a suspendre les obres de forma “immediata” si en els 30 dies no s’ha respost aquest recurs. La plataforma ha afirmat que l’Ajuntament no ha resolt el recurs i, per tant, caldria aplicar aquest article 117.3 que implica l’aturada de les obres fins que no es resolgui el recurs.

Eduard de Ribot ha recordat a l’Ajuntament que si no s’aturen les obres i es malmeten els terrenys afectats, es podria incórrer a “responsabilitats de tot ordre”.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Els Amics de les Arts anuncien que treballen en un musical

Els Amics de les Arts feia uns quants dies que estaven poc actius a les xarxes, fins que aquest divendres han trencat el silenci per anunciar que estan començant a treballar en un musical al costat de la productora Minoria Absoluta (Està Passant, Polònia) i de l’escriptor Marc Artigau. Segons comenta el grup, fa dos…

Altres notícies