18.2 C
Pals
Dilluns, 20 maig 2024
- Publicitat -

SOS Costa Brava celebra el segon aniversari intensificant la pressió als ajuntaments

Amb el segon aniversari de la creació de la plataforma SOS Costa Brava, s'ha anunciat que el futur de l'entitat passarà per municipis com Palamós, Palafrugell o Platja d'Aro que "no tenen cap mena de sensibilitat ambiental"

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La plataforma ecologista SOS Costa Brava ha celebrat aquest dimarts el seu segon aniversari des de la seva creació l’any 2018 al municipi de Pals. Ara, des de l’entitat volen intensificar la pressió als ajuntaments del Baix Empordà que han quedat fora del Pla Director Urbanístic.

L’advocat de l’entitat ecologista, Eduard de Ribot, ha explicat a la roda de premsa que han recollit diversos mitjans que els ajuntaments de Palafrugell, Platja d’Aro i Palamós “no tenen cap mena de sensibilitat ambiental” i defineix al consistori palamosí d'”autista”.

Entre els projectes que asseguren que cal aturar es preveu construir dotze xalets a la Fosca de Palamós, que han qualificat del “darrer pulmó”. Però també es volen centrar en el projecte de la desembocadura del Ridaura de Platja d’Aro amb una previsió de construcció de fins a 400 habitatges o els dos projectes a Palafrugell, el de la muntanya de Sant Sebastià a Llafranc o els de la riera de Santa Maria del Llor a Tamariu.

Zona de construcció de Montcal 2 a Aiguablava al municipi de Begur | Imatge de SOS Aiguafreda
Zona de construcció de Montcal 2 a Aiguablava al municipi de Begur | Imatge de SOS Aiguafreda

És per això que a partir d’ara des de l’organització volen incidir en aquests municipis. Però seguiran lluitant allà on el Pla Director Urbanístic no és suficient com en el cas del Baix Empordà, Begur.

Concretament els sectors de Montcal a Begur és el principal objectiu de l’entitat SOS Costa Brava al municipi baix-empordanès però també volen defensar la franja de litoral entre el Port de la Selva i Llança o també Cadaqués, a l’Alt Empordà.

Camins de ronda al Baix Empordà, el nou objectiu de SOS Costa Brava

Un dels nous objectius de l’associació ara que ja encaren el tercer any des de la firma del manifest de 12 punts, és recuperar els camins de ronda al Baix Empordà. Volen que aquests espais es converteixin en espais per a l’ús públic i que els que estan en mal estat, es regenerin però sempre mantenint i respectant les “seves condicions naturals”, com han ressaltat diversos mitjans.

Balanç positiu de l’entitat després de dos anys d’activitat

Aprofitant la celebració del segon aniversari, des de l’entitat han fet un balanç positiu de les seves accions en els últims mesos. Entre aquestes activitats, s’ha aconseguit aprovar la moratòria urbanística amb suspensió de llicències i de tramitacions de Plans en nombrosos sectors de la Costa Brava quina urbanització era crítica.

Però també celebren que s’hagi aprovat el Pla Director de revisió de sòls no sostenibles per part de la Generalitat de Catalunya. Un pla que ha reduït en 50 àmbits urbanitzables i ha desclassificat 91 sectors.

Des de SOS Costa Brava, també celebren “l’aturada d’alguns dels Projectes urbanístics de major impacte” contra els quals l’entitat va iniciar la seva lluita. En particular però remarquen  la urbanització de la Cala d’Aiguafreda a Begur amb 275 habitatges i 3 hotels. O altres espais del Baix Empordà com una reducció de més de 1.000 habitatges a la Platja de Pals o la urbanització de la muntanya de Sa Guarda de Cadaqués Projecte de 104 habitatges i un hotel.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Cooprativa de Ramaders del Baix Empordà rep un dels guardons de la 2a edició dels Premis Generalitat Girona

Pepita Perich i la Fundació GironaEst són les dues altres candidatures guardonades a la segona edició d'aquests premis.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -