24.1 C
Pals
Diumenge, 29 novembre 2020

SOS Costa Brava celebra el segon aniversari intensificant la pressió als ajuntaments

Amb el segon aniversari de la creació de la plataforma SOS Costa Brava, s'ha anunciat que el futur de l'entitat passarà per municipis com Palamós, Palafrugell o Platja d'Aro que "no tenen cap mena de sensibilitat ambiental"

El més llegit

Activat el pla INUNCAT per la previsió de fort onatge a la Costa Brava

S'activa també una prealerta del pla per fortes ventades, a més a la Costa Brava, on les onades podran superar els quatre metres

El TSJC conclou que Torroella de Montgrí va vulnerar la llibertat ideològica denegant el permís per a una carpa a C’s

Confirma la sentència del jutjat contenciós 1 de Girona i imposa 2.000 euros de costes processals a l'ajuntament

A la Bisbal d’Empordà, el 60 % dels residus no es reciclen

Cada bisbalenc/a genera una mitjana de 1,4 Kg de residus al dia i en un any la població total...

Resposta a la Sra. Rosa Regàs em relació a les seves declaracions a Ràdio Capital

Aquestes són unes declaracions que realitza Clàudia Soler i Laborda, actual directora de l’Escola Carrilet de Palafrugell, en nom...
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

La plataforma ecologista SOS Costa Brava ha celebrat aquest dimarts el seu segon aniversari des de la seva creació l’any 2018 al municipi de Pals. Ara, des de l’entitat volen intensificar la pressió als ajuntaments del Baix Empordà que han quedat fora del Pla Director Urbanístic.

L’advocat de l’entitat ecologista, Eduard de Ribot, ha explicat a la roda de premsa que han recollit diversos mitjans que els ajuntaments de Palafrugell, Platja d’Aro i Palamós “no tenen cap mena de sensibilitat ambiental” i defineix al consistori palamosí d'”autista”.

Entre els projectes que asseguren que cal aturar es preveu construir dotze xalets a la Fosca de Palamós, que han qualificat del “darrer pulmó”. Però també es volen centrar en el projecte de la desembocadura del Ridaura de Platja d’Aro amb una previsió de construcció de fins a 400 habitatges o els dos projectes a Palafrugell, el de la muntanya de Sant Sebastià a Llafranc o els de la riera de Santa Maria del Llor a Tamariu.

Zona de construcció de Montcal 2 a Aiguablava al municipi de Begur | Imatge de SOS Aiguafreda
Zona de construcció de Montcal 2 a Aiguablava al municipi de Begur | Imatge de SOS Aiguafreda

És per això que a partir d’ara des de l’organització volen incidir en aquests municipis. Però seguiran lluitant allà on el Pla Director Urbanístic no és suficient com en el cas del Baix Empordà, Begur.

Concretament els sectors de Montcal a Begur és el principal objectiu de l’entitat SOS Costa Brava al municipi baix-empordanès però també volen defensar la franja de litoral entre el Port de la Selva i Llança o també Cadaqués, a l’Alt Empordà.

Camins de ronda al Baix Empordà, el nou objectiu de SOS Costa Brava

Un dels nous objectius de l’associació ara que ja encaren el tercer any des de la firma del manifest de 12 punts, és recuperar els camins de ronda al Baix Empordà. Volen que aquests espais es converteixin en espais per a l’ús públic i que els que estan en mal estat, es regenerin però sempre mantenint i respectant les “seves condicions naturals”, com han ressaltat diversos mitjans.

Balanç positiu de l’entitat després de dos anys d’activitat

Aprofitant la celebració del segon aniversari, des de l’entitat han fet un balanç positiu de les seves accions en els últims mesos. Entre aquestes activitats, s’ha aconseguit aprovar la moratòria urbanística amb suspensió de llicències i de tramitacions de Plans en nombrosos sectors de la Costa Brava quina urbanització era crítica.

Però també celebren que s’hagi aprovat el Pla Director de revisió de sòls no sostenibles per part de la Generalitat de Catalunya. Un pla que ha reduït en 50 àmbits urbanitzables i ha desclassificat 91 sectors.

Des de SOS Costa Brava, també celebren “l’aturada d’alguns dels Projectes urbanístics de major impacte” contra els quals l’entitat va iniciar la seva lluita. En particular però remarquen  la urbanització de la Cala d’Aiguafreda a Begur amb 275 habitatges i 3 hotels. O altres espais del Baix Empordà com una reducció de més de 1.000 habitatges a la Platja de Pals o la urbanització de la muntanya de Sa Guarda de Cadaqués Projecte de 104 habitatges i un hotel.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Primera Llista – 28 novembre 2020

Et presentem les cançons més importants de la setmana amb en Marc Clapés!

Resposta a la Sra. Rosa Regàs em relació a les seves declaracions a Ràdio Capital

Aquestes són unes declaracions que realitza Clàudia Soler i Laborda, actual directora de l’Escola Carrilet de Palafrugell, en nom del recent nou equip directiu,...

A la Bisbal d’Empordà, el 60 % dels residus no es reciclen

Cada bisbalenc/a genera una mitjana de 1,4 Kg de residus al dia i en un any la població total de la Bisbal en genera...

Pals disposarà d’una estació de càrrega de vehicles elèctrics

Durant les darreres setmanes, s’han realitzat diferents treballs d’obra civil, electricitat  i senyalització per a la seva col·locació.

El Museu de la Mediterrània inaugura, en streaming, l’exposició de l’Any Palmira Jaquetti

Palmira Jaquetti és una de les moltes dones que, des d’un anonimat encara vigent, van contribuir a millorar el nivell cultural del país a partir de les seves inquietuds musicals, literàries, pedagògiques i humanístiques en general

Altres notícies