17.5 C
Pals
Dijous, 28 setembre 2023
- Publicitat -

SOS Costa Brava engega un projecte de Servei Comunitari per a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO

La proposta replicarà la metodologia de treball dels grups ecologistes i vol servir per fomentar la implicació de l’alumnat en la protecció del litoral

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Fruit d’un primer contacte amb diversos centres educatius de secundària durant el curs passat, SOS Costa Brava afronta la represa escolar amb l’objectiu treballant en l’educació ambiental amb el jovent. I, en aquesta línia, la federació desenvolupa un projecte per acollir alumnat de Servei Comunitari, una assignatura obligatòria que promou que l’alumnat protagonitzi accions de compromís cívic i, posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

En aquest marc, el projecte educatiu de la federació vol fomentar la participació activa dels estudiants en la defensa del territori, involucrant-los en la protecció de la costa. Així, els diversos centres educatius que participen en el projecte apadrinaran un tram de costa del seu municipi, on es durà a terme un seguiment de l’estat ecològic a fi de detectar possibles impactes ambientals i desenvolupar una actuació que li doni resposta. Les actuacions de Servei Comunitari es faran replicant la forma de treballar dels grups ecologistes amb una metodologia pedagògica i oberta, fomentant així la presa de decisions per part de les persones participants.

La clau d’aquest projecte rau en el fet que es pretén involucrar al jovent en la construcció d’un futur sostenible i fomentar la seva implicació amb el territori. Aquestes van ser algunes de les conclusions a les quals es va arribar el curs anterior, quan es va dur a terme una avaluació de coneixements i opinió amb alumnat d’aquests mateixos cursos. Durant l’anàlisi corresponent es va detectar una baixa vinculació del jovent amb el territori i la natura de l’entorn, causada en part, per una manca d’instruments de participació adaptats a aquestes edats.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Temps assolellat i ambient diürn calorós

Sense novetats a la previsió un dia més continua l'estabilitat meteorològica amb predomini del temps assolellat, matí fresc i ambient càlid o calorós durant el dia.
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -