13.9 C
Pals
Diumenge, 28 abril 2024
- Publicitat -

SOS Costa Brava espera que es recorri la decisió del TSJC d’anul·lar la desclassificació de 180 parcel·les a Aiguafreda

La sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) frena aquestes desclassificacions apel·lant a l’autonomia municipal

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

SOS Costa Brava espera que es recorri la decisió de la sala contenciosa administrativa Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d’anul·lar la desclassificació de 180 parcel·les per a xalets i establiments d’hostaleria a la zona d’Aiguafreda, a Begur. Aquesta desclassificació de sòls estava prevista en el Pla Director Urbanístic (PDU) de sòls no sostenibles de la Costa Brava que es va impulsar el 2021 des de la Generalitat. Cal recordar que l’aprovació d’aquest document per part del Departament de Territori va frenar la construcció de 15.000 habitatges all litoral de la Costa Brava.

La presidenta de SOS Costa Brava, Irene Gisbert, creu que el PDU és un pla positiu pels ajuntaments afectats per aquesta planificació urbanística que prové dels anys 80. En la sentència del TSJC es defensen apel·lant a l’autonomia municipal. La presidenta de l’entitat, però, creu que la decisió judicial no és correcta, ja que quan es va presentar el PDU gran part dels consistoris de la Costa Brava s’hi van mostrar a favor. I tot i que la sentència encara no és ferma, Irene Gisbert, creu que la Generalitat acabarà recorrent amb un recurs de cassació i “esperem que la guanyi”. 

Aquesta zona de Begur, no és l’única que preocupa a l’entitat, ja que Irene Gisbert explica que el Tribunal seguirà la mateixa aplicació de la llei en altres àrees. “El que diran és que es vulnera el principi d’autonomia local, tot i que nosaltres entenem que el PDU no ho fa”, assenyala la presidenta. Irene Gisbert explica que quan es va crear el PDU la voluntat de la Generalitat era treballar en aquelles zones “que estaven per sobre de la gestió dels ajuntaments”. “Si la Generalitat assumeix aquestes desclassificacions de sòl, els ajuntaments ja no hi tenen aquesta problemàtica”, apunta Gisbert. 

La presidenta de SOS Costa Brava explica que qui realment ha presentat un recurs contra el PDU “han estat els promotors dels projectes que no es podrien arribar a executar amb l’aplicació d’aquest pla”. I afegeix que “els interessos d’uns pocs no poden anar per sobre de l’interès general de la societat, i menys en el context de sequera actual en el que ens trobem”. 

Irene Gisbert apunta que el PDU de la Costa Brava és un pas endavant cap a la preservació de la zona litoral, tot i això, creu que “encara hi ha camí per fer”. Amb els Plans Urbanístics actuals a la Costa Brava, segons apunta Gisbert encara s’hi podrien construir entre 40.000 i 50.000 vivendes més, “quan la capacitat de càrrega al territori està àmpliament superada”. Explica, però, que amb el PDU inicial es preveien desclassificar unes 15.000 vivendes que ara veuen perillar amb la decisió presa en aquest cas en concret pel TSJC. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Entrevista a Eduard Solà – Sant Jordi 2024

El Girona FC ha fet una trajectòria d'èxit en els últims dos anys que ha fet que sortissin seguidors...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -