14.1 C
Pals
Dimarts, 5 desembre 2023
- Publicitat -

Suspeses les llicències de bars, restaurants i hotels a Begur durant un any

La moratòria que durarà un any servirà per estudiar la situació actual al municipi de Begur després de la massificació turística que hi ha hagut en els últims anys

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Suspeses les llicències de bars, restaurants i hotels a Begur durant un any
/

El plenari de l’Ajuntament de Begur ha suspès la concessió de llicències de bars, restaurants i hotels al municipi durant un any. Així fins al proper 14 d’agost del 2020, no es podrà obrir cap establiment d’aquestes característiques.

Aquesta aturada de llicències té l’objectiu estudiar detalladament quina és la situació del sector avui en dia a Begur. L’aplicació ja s’havia previst en el govern anterior, a causa del volum de turistes que arriben a la vila baix empordanesa. L’objectiu, com ha explicat Maite Selva, alcaldessa de Begur a Ràdio Capital, és reflexionar el futur del municipi.

L’oposició encapçalada per Joan Loureiro d’Esquerra Republicana, tot i abstenir-se, ha explicat a Ràdio Capital que aquest estudi s’hauria de centrar en el futur POUM. Maite Selva ha explicat que s’estan esperant al Pla Director Urbanístic de la Generalitat per començar l’estudi del POUM. Joan Loureiro ha defensat que ja havien estudiat aquesta moratòria en l’anterior govern encapçalat per ell.

L’afectació no és només al nucli urbà de Begur i Esclanyà, sinó també als nuclis mariners de Sa Riera, Sa Tuna, Fornells-Aiguablava, Es Racó i Aiguafreda. El govern té l’objectiu de trobar  sinèrgies amb el sector hoteler i l’Associació de Comerç i Turisme (ACIT) de cara a consensuar polítiques de futur, més quan en els darrers vint anys, al nucli de Begur han passat d’un a tretze hotels.

La moratòria suspendrà l’atorgament de llicències de parcel·lació de terrenys, d’edificació, reforma i rehabilitació o enderrocament de construccions, d’instal·lacions o d’ampliació activitats relacionades amb els usos hotelers i els de restauració i similars als àmbits dels dos pobles i dels quatre nuclis costaners esmentats.

Al nucli antic de Begur, l’any 2000 només hi havia l’hotel Rosa (3 estrelles i 21 habitacions), després que l’any anterior fossin enderrocats els hotels Plaja i Begur. L’any 2001 va obrir el Hanoi (1 estrella i 9 habitacions) i el 2002, els hotels Aiguaclara (3 estrelles i 10 habitacions) i Galena Mas Comangau (4 estrelles i 20 habitacions).  Després d’uns anys de tranquil·litat, el 2009 va obrir l’hotel Sa Calma (4 estrelles i 12 habitacions). I des de llavors no han parat d’aparèixer nous hotels: Clàssic (4 estrelles i 12 habitacions), el 2010; Cluc (2 estrelles i 12 habitacions), el 2012; El Petit Convent (3 estrelles i 11 habitacions), Hostalet dels Indians (pensió amb 2 habitacions) i Hostalet de Begur (2 estrelles i 7 habitacions), el 2013; Alta House (3 estrelles i 21 habitacions) i La Indiana de Begur (3 estrelles i 5 habitacions), el 2018, i està en construcció un nou hotel, La Bionda, que tindrà 8 habitacions i es preveu que s’inauguri aquest desembre.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palamós instal·larà un ascensor per unir la plaça del Pedró amb el Port Marina

Les obres per instal·lar l'ascensor començaran la setmana que ve i tindran un cost de 490.000 euros que assumirà de manera íntegra el Port Marina de Palamós.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -