13 C
Pals
Dijous, 13 juny 2024
- Publicitat -

La Bisbal organitza demostracions i tallers per promoure la marca ‘Ceràmica de la Bisbal’

Les activitats també es desenvolupen a l’Escala, l’Estartit i Torroella de Montgrí, Pals, Begur i Peratallada

Ràdio Capital
Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Des de fa nou estius, l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà organitza demostracions de torn per tal de promoure i dinamitzar la marca Ceràmica de la Bisbal entre els visitants de diferents destinacions turístiques del Baix Empordà. A més de la Bisbal, l’activitat es desenvolupa a l’Escala, l’Estartit i Torroella de Montgrí, Pals, Begur i Peratallada.

Cada tarda el taller mòbil s’instal·la en un espai públic de la població corresponent perquè els residents i visitants puguin observar en directe com es transforma el fang en una peça de terrissa i fer un bol ells mateixos amb l’ajuda i el guiatge dels ceramistes dinamitzadors. A la Bisbal, el taller s’ofereix els divendres al matí en el marc del mercat setmanal; i els dissabtes a la tarda, al carrer de l’Aigüeta, eix comercial de la ceràmica.

Les persones ceramistes dinamitzadores disposen d’informació turística de la Bisbal i dels productes ceràmics de la Bisbal per donar al públic interessat. La marca ‘Ceràmica de la Bisbal’ és principalment un distintiu d’origen i un indicador de procedència geogràfica que serveix per individualitzar, personalitzar i reconèixer els productes ceràmics de la Bisbal i que està destinada a promocionar la seva comercialització i venda.

Fulletó amb l’oferta turística i comercial

Per fomentar la promoció, s’ha editat un fulletó amb tota l’oferta turística i comercial vinculada amb la ceràmica. D’aquesta oferta cal destacar, entre altres, l’eix comercial de l’Aigüeta, detall de les visites als tallers de ceràmica i tota l’oferta del Terracotta Museu.

Com cada any, aquesta acció és subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i pel Ministerio de Trabajo y Economia Social. Gràcies a les subvencions de Treball als Barris, s’ha contractat a persones desocupades per portar a terme les demostracions de torn durant els mesos de la temporada d’estiu.

Mosaic amb ceràmica de la Bisbal

Aquest any, també es promou l’activitat de ceràmica per tal que els visitants a l’oficina de turisme de la Bisbal hi puguin participar. La nova iniciativa és que cadascun dels visitants col·loqui una peça de color per crear un mosaic en una gerra de ceràmica. El disseny del mosaic ha estat creat els alumnes del cicle formatiu de terrisseria de l’INS de la Bisbal.

El projecte durarà tot l’estiu amb l’objectiu d’acabar el mosaic amb la col·laboració de tots els visitants que passin per l’oficina de Torre Maria, el Castell Palau i el Terracotta Museu. A més, la gerra ha estat cedida per l’empresa Figueras i Fills i les peces de ceràmica per Ceràmiques Ferrés.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mor Lluís Molinas, periodista i activista cultural de Palafrugell

Ha mort Lluís Molinas, figura clau de la cultura a Palafrugell i impulsor del teatre amateur. El funeral serà aquest dissabte a les 12 h a l'església de Palafrugell. Molinas va ser escriptor, periodista, editor i col·leccionista. La seva última aparició pública va ser a l'abril, a la Fundació Josep Pla, on va parlar sobre la preservació del llibre “El Peix Fregit”.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -