7 C
Pals
Dimarts, 26 gener 2021

Santa Cristina tanca la campanya d’excavacions a la necròpolis de Romanyà

El més llegit

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió de modificar el camí de ronda de Palamós i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

“La població de senglars està desbocada”

Nova queixa dels pagesos per la gran població de senglars que hi ha a les comarques de Girona

En llibertat un home acusat de robar en una llar d’infants i en una fundació de Palafrugell

El presumpte lladre hauria forçat els accessos, en un cas una porta i en l’altre una finestra, per colar-se dins l’immoble i sostreure diners en metàl·lic
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -
Tres setmanes d’excavacions a la necròpolis de Sant Martí de Romanyà han permès confirmar la riquesa d’aquest lloc de cara a l’estudi de la població en el més ampli sentit del terme; de moment es continua amb un nivell relativament recent -principi del segle XIX- i han sortit a la llum mitja dotzena d’individus alguns de diferents edats.D’aquesta campanya, prevista a la primavera però que s’ajornà a causa del Covid, podem destacar la làpida, on consta el nom de Mateu Vilallonga i la data del seu enterrament (un 19 de novembre) però no podem determinar l’any, però sabem que era del segle XIX. També s’han descobert les restes de diferents individus, entre el que destaquen dos infants; les restes òssies estan en molt bon estat i, en un cas, ha permès determinar que l’individu s’havia trencat el fèmur i s’hi havia fet una callositat òssia.

També s’han trobat restes de teixits i de calçat a més de diferents peces d’abillament; destaquen els botons, les volanderes i els rosaris. És remarcable la troballa de les fustes dels diferents taüts i els claus que subjectaven les diferents peces. L’existència de restes de fusta són força excepcionals ja que per a la seva conservació calen unes condicions d’humitat molt concrets.

Si les condicions sanitàries ho permeten, es farà la presentació de la memòria de campanya a principi del 2021 i es reprendrien els treballs a la primavera.

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El 13 de març s’escollirà nou patró major de la Confraria de Palamós

S'han confirmat les dates per a la renovació dels òrgans de govern de les confraries de pescadors catalanes, entre...

Altres notícies