12.5 C
Pals
Dimecres, 8 desembre 2021
- Publicitat -

Santa Cristina tanca la campanya d’excavacions a la necròpolis de Romanyà

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img
Tres setmanes d’excavacions a la necròpolis de Sant Martí de Romanyà han permès confirmar la riquesa d’aquest lloc de cara a l’estudi de la població en el més ampli sentit del terme; de moment es continua amb un nivell relativament recent -principi del segle XIX- i han sortit a la llum mitja dotzena d’individus alguns de diferents edats.D’aquesta campanya, prevista a la primavera però que s’ajornà a causa del Covid, podem destacar la làpida, on consta el nom de Mateu Vilallonga i la data del seu enterrament (un 19 de novembre) però no podem determinar l’any, però sabem que era del segle XIX. També s’han descobert les restes de diferents individus, entre el que destaquen dos infants; les restes òssies estan en molt bon estat i, en un cas, ha permès determinar que l’individu s’havia trencat el fèmur i s’hi havia fet una callositat òssia.

També s’han trobat restes de teixits i de calçat a més de diferents peces d’abillament; destaquen els botons, les volanderes i els rosaris. És remarcable la troballa de les fustes dels diferents taüts i els claus que subjectaven les diferents peces. L’existència de restes de fusta són força excepcionals ja que per a la seva conservació calen unes condicions d’humitat molt concrets.

Si les condicions sanitàries ho permeten, es farà la presentació de la memòria de campanya a principi del 2021 i es reprendrien els treballs a la primavera.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’hemeroteca digital de Josep Pla una realitat pel 2022

La Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona en col·laboració amb la Fundació Pla porten mesos treballant en aquesta hemeroteca digital
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -