13.6 C
Pals
Dijous, 18 abril 2024
- Publicitat -

“Taps de finca” per als vins de la DO Empordà

Una vintena de cellers embotellen amb taps de suro de les seves finques o de proximitat

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

“Taps de finca”. Amb aquesta marca, els cellers de la DO Empordà han començat aquest mes a embotellar els seus vins amb taps elaborats amb suro extret d’alzines sureres ubicades als mateixos cellers empordanesos o a explotacions properes. És el resultat d’una iniciativa conjunta de la DO Empordà i l’Institut Català del Suro. Hi col·laboren l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya, l’AECORK, i els col·lectius de propietaris forestals. En total, hi participen una vintena de cellers de l’Empordà.

L’objectiu és posar en valor el suro autòcton, contribuir a la seva recuperació i afavorir la gestió dels boscos de surera de l’Empordà. El projecte va arrencar fa més d’un any. Els cellers que hi participen van dur a terme la lleva, el procés d’extracció del suro de manera totalment manual. Els anomenats peladors fan servir una destral per realitzar un tall circular al tronc de l’arbre, esqueixen longitudinalment l’escorça i l’arranquen. El suro que van extreure s’ha deixat reposar durant gairebé un any a l’aire lliure, perquè adquirís les propietats necessàries per al tapament. Després bullen el suro per augmentar-ne el volum i fer-lo més elàstic i flexible. Finalment es talla per donar-li la forma desitjada. La marca “Taps de finca” permetrà reconèixer els taps de proximitat i seguir-ne la traçabilitat, gràcies a un sistema dissenyat per l’Institut Català del Suro per garantir que els cellers utilitzen suro de la seva àrea de proximitat i sempre dins l’àrea de la DO Empordà. El control de l’origen del producte es manté durant tot el procés, des de l’extracció i la preparació, passant pel seu pas per fàbrica i fins el lliurament final. Enguany embotellaran més de 100.000 ampolles de vins DO Empordà amb els “Taps de finca”, però es preveu aquesta xifra anirà augmentant en els propers anys.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La 31a edició de la campanya gastronòmica de Pals i la Cuina de l’Arròs es reivindica davant la sequera

La campanya s'estendrà del 18 d'abril al 2 de juny, amb la participació d'11 restaurants del municipi que oferiran l'oportunitat de gaudir de diferents plats relacionats amb la cuina de l'Arròs de Pals. 
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -