13 C
Pals
Divendres, 26 abril 2024
- Publicitat -

Torna l’hivern

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El temps de divendres i el cap de setmana ens recordarà més a l’hivern que no a la primavera.

Dijous ja vam tenir algunes tronades amb moments de xàfec acompanyats per calamarsa a algunes localitats com La Bisbal d’Empordà. L’inici de divendres ens ha portat nous ruixats acompanyats per calamarsa a molts indrets del Baix Empordà, en alguns casos emblanquinant momentaniament els carrers com ha passat a Palamós.

 

Divendres al matí van marxant aquest ruixats ja residuals i tindrem una pausa amb sol i gran obertura de clarianes. No esperem més precipitació fins arribat al migdia-tarda, quan,  de forma més probable i molt localitzada a la meitat sud del Baix Empordà,  es poden formar nous ruixats d’origen convectiu que poden tornar a portar calamarsa o neu granulada associada. Es tractaria, insistim, d’un fenomen molt més local ja que a bona part de la comarca continuarà dominant el sol amb Tramuntana.

A destacar el vent de component nord, més nord-oest avui, alteració de la mar amb onades que poden superar els 2m i sobretot l’acusat descens tèrmic. Si dilluns la temperatura màxima va superar els 20ºC al Baix Empordà, avui difícilment es superant els 13 ºC de màxima i la mínima pot baixar dels 0 ºC la propera nit.

Cap de setmana en general sense precipitació a la nostra comarca, però ambient molt fred per tractar-se ja del mes d’abril i amb risc de gelades, tan les nits de dissabte, diumenge i dilluns vinent. Cel variable a estones parcialment cobert però també amb estones de sol, de fet quan més notarem el descens tèrmic és quan el cel quedi descobert per la nit.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Can Mario inaugura aquest dissabte l’exposició dels finalistes del premi Antoni Vila Casas 2024

El certamen d'enguany s'ha centrat en l'escultura i la mostra de Can Mario està conformada per 28 obres finalistes d'artistes catalans.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -