15.8 C
Pals
Dijous, 22 febrer 2024
- Publicitat -

Territori no podrà aturar tots els projectes urbanístics de la Costa Brava

El conseller de territori, Damià Calvet, ha assegurat que s'haurien de pagar altes indemnitzacions; igualment ha presentat un nou Pla Director Urbanístic per aturar les futures construccions

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Territori no podrà aturar tots els projectes urbanístics de la Costa Brava
Loading
/

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha explicat que no es podran aturar tots els projectes urbanístics de la Costa Brava. El conseller ho ha fet públic durant la comissió de Territori al Parlament d’aquest dimecres. Al llarg de la compareixença també ha manifestat que s’impulsarà el nou Pla Director Urbanístic (PDU) de sòls no urbanitzat. L’objectiu és frenar la construcció no sostenible del territori català.

Actualment a Catalunya hi ha un model de construcció que no és sostenible. Així ho ha fet constar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Durant la seva compareixença a la comissió de Territori ha destacat la quantitat de problemes que ha donat aquest model actual.

Per poder solucionar aquesta falta de sostenibilitat, des del Govern s’implementarà un nou Pla Director Urbanístic. Calvet espera que s’aprovi durant els primers mesos del 2019, d’aquesta manera es podrà aturar l’atorgament de llicències en molts sectors. També en els projectes urbanístics de la Costa Brava.

Projectes urbanístics de la Costa Brava
Damià Calvet durant la compareixença a la Comissió de Territori al Parlament de Catalunya | Imatge del Parlament

Tal com ha assegurat el conseller de Territori, amb el nou PDU s’analitzaran els sòls urbanitzables no desenvolupats i els no consolidats. D’aquesta manera, es podrà aturar qualsevol construcció abans de començar-la. Inclús els projectes urbanístics de la Costa Brava.

A hores d’ara, després de la comissió de territori d’aquest dimecres, el Pla Director Urbanístic segueix sense estar vigent. De fet, no ho estarà fins d’aquí uns mesos, com ha informat el conseller. No obstant, Calvet ha comentat públicament que ja s’ha fet un primer estudi dels sectors que s’analitzaran.

A aquests gairebé 30.000 habitatges se’ls hi haurà de sumar una cinquantena de sectors no desenvolupats en sòl urbà. Que, s’ha assegurat, que també s’estudiaran des de Territori.

8 anys, 2.500 habitatges menys a la Costa Brava

Durant la compareixença del Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’ha explicat un resum dels últims anys. Concretament, un dels temes ha estat la feina des de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona entre el 2010 i el 2018.

Ara s’haurà de fer un seguiment de la xifra amb el nou Pla Director Urbanístic. Tot i això, ja s’ha deixat clar que molts dels projectes urbanístics de la Costa Brava no es podran aturar. Concretament aquells que ja estan consolidats o licitats. Calvet ha argumentat que s’hauria de fer front a unes indemnitzacions molt elevades.

10 “pollastres urbanístics” del Baix Empordà

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un acusat accepta 5 anys de presó per violar una menor a Fontanilles i deixar-la embarassada

L'acusat admet que va tenir una relació amb l'adolescent quan ella tenia 13 anys i ell 20.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -