25.9 C
Pals
Dimecres, 17 agost 2022
- Publicitat -

Toni Albalat: «Catalunya i sobretot les Comarques Gironines estem molt al capdavant amb el tema de gestió i preservació del medi»

El passat 21 de setembre es va constituir el Comité de Cogestió del Pla de Gestió de la sèpia a les badies de Pals i Roses. El Pla busca potenciar, regular i revalorar la pesca de la Sèpia, respectant també el medi, i evitar que es perdi l’espècie.

Toni Albalat, patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós, ha explicat què implica aquest pla per als pescadors i per la zona de Palamós, en una entrevista de al Supermatí de Ràdio Capital.

 

La iniciativa ha sortit dels propis pescadors, que veient la problemàtica amb la sèpia, busquen noves solucions. Albalat ha explicat que la sèpia està en regressió, per culpa de diversos factors, però especialment pel poc cabal dels rius, que fa que no baixin els elements necessaris per a què la sèpia i el calamar puguin fer les postes d’ous.

 

Ha destacat que la iniciativa és pionera a la Mediterrània, ja que Catalunya i les Comarques Gironines van molt al capdavant amb el tema de gestió i preservació del medi. Sobre que la Costa Brava es converteixi en Reserva de la Biosfera, Albalat ha afirmat que els Pescadors consideren que és una iniciativa necessària i que estan molt conscienciats amb el tema.

També ha parlat sobre el procés participatiu sobre el Port i els seus usos que l’Ajuntament de Palamós està promovent, on la Confraria ha estat un element clau i on han participat activament.

Per últim, ha destacat l’impacte positiu que el trànsit de passatgers al Port de Palamós ha tingut sobre la pesca.

 

Escolta l’entrevista sencera aquí.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios