21.2 C
Pals
Dijous, 6 octubre 2022
- Publicitat -

Torna el torneig internacional de waterpolo a Palamós amb un rècord de participació

330 esportistes competiran en la cinquena edició del Beach Water Polo Costa Brava que es celebrarà a la Platja Gran del 2 al 4 de setembre

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La platja Gran de Palamós tornarà a acollir el torneig internacional Beach Water Polo Costa Brava del 2 al 4 de setembre. Una cinquena edició que comptarà amb la participació rècord de 330 esportistes, representants de 8 països. A més, aquest any hi haurà també amb un partit d’exhibició de la mà del “Waterpolo Ability”, un projecte creat per potenciar el waterpolo adaptat.

El torneig, organitzat per l’acadèmia internacional de waterpolo BIWPA, comptarà aquest any amb 32 equips i es jugaran un total de 132 partits en tres camps inflables que estaran ubicats a primera línia de mar.

L’esdeveniment compta amb el suport de l’Ajuntament de Palamós, així com del Club Natació Palamós, entitat amb la qual s’organitza (divendres 26 d’agost a la tarda) juntament amb l’Àrea municipal de Turisme, un taller d’iniciació al waterpolo, gratuït i obert a tothom, que té lloc a la platja Gran de Palamós.

Waterpolo adaptat

Com a novetat, s’incorpora a la programació de dissabte 3 de setembre a la tarda, un partit d’exhibició de la mà de “Waterpolo Ability”. Un projecte que busca visibilitzar el waterpolo adaptat per a esportistes amb capacitats diverses, i potenciant l’accessibilitat universal.

La seva presència en el “Beach Polo” permetrà promocionar-la i donar-la a conèixer, impulsant una activitat esportiva com és el  waterpolo, a la mida de totes les persones, inclusiva i accessible.

També, el mateix dissabte a la tarda tindrà lloc l’habitual partit de les estrelles, amb un jugador seleccionat dels millors equips classificats en fase de grups i la participació de jugadors de màxim nivell.

Una competició arran de platja

El torneig internacional Beach Water Polo Costa Brava se situarà a pocs metres de distància de la platja Gran, facilitant al públic el seguiment còmode de tots els partits.

Ara bé, l’espai de joc és més reduït (15m x 10m) que en el waterpolo convencional (30m x 20m), amb la qual cosa es dedica menys temps a les transicions i molt més en l’atac. Per aquest motiu, el nombre de jugadors també queda reduït, i de set passa a cinc (un porter i quatre jugadors de camp).

Més internacional que mai

Després d’una edició el 2021 encara marcada per la pandèmia, aquest any el torneig recupera la presència internacional. Regne Unit, Països Baixos i França seran els països amb més representació. A més, també hi participen amb un equip Portugal, Escòcia, Emirats Àrabs, Iran i Itàlia.

Pel que fa a la representació local i nacional, l’esdeveniment tindrà una presència majoritària d’esportistes catalans, tot i que també n’hi haurà de València, Madrid, Illes Balears i Galícia. Entre els equips catalans, hi destaca la participació del Club Natació Rubí i el Club Natació Sant Feliu, ambdós amb equip masculí i femení.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Una producció rodada a l’Empordà es converteix en la primera d’Europa en finançar-se amb NFT

El llargmetratge 'Calladita' està protagonitzat per Ariadna Gil, Luis Bermejo i Paula Grimaldo
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -