20.6 C
Pals
Divendres, 27 maig 2022
- Publicitat -

Torroella tindrà camins escolars segurs abans de l’estiu amb el projecte “Camins Segurs”

La primera fase del projecte començarà a executar-se "en les properes setmanes": s'ampliaran voreres, es farà un carril bici i s'instal·laran dos semàfors

[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Més semàfors, voreres més amples i carrils bici. Això és el inclou “Camins Segurs”, el projecte en què està treballant l’Ajuntament de Torroella. Com indica el seu nom, l’objectiu és clar: fer que els nens i nenes de Torroella puguin anar a classe de manera segura.

Ho ha explicat a Ràdio Capital Anna Company, regidora de Joventut i Ensenyament de Torroella.

És un projecte que tindrà diferents fases per anar cobrint tot el municipi. La primera, segons Anna Company, es començarà a executar en les properes setmanes, i està previst que acabi abans de l’estiu. S’ampliaran voreres, es farà un carril bici i s’instal·laran dos semàfors en una zona concreta que connecta amb les escoles:

Així doncs, una primera fase que abans de l’estiu ja haurà creat alguns camins segurs. Més endavant, la segona fase cobrirà la zona entre l’Espai Montgrí i la Zona Esportiva. D’aquesta manera, qualsevol alumne de qualsevol escola podria accedir a la Zona Esportiva amb seguretat. Per aquesta segona fase, però, s’haurà d’esperar una mica més, perquè és un projecte a llarg termini: està previst que es faci una fase cada any.

Una demanda de les escoles

Justament fa unes setmanes que l’Associació de Famílies de l’Escola Guillem de Montgrí reclama justament això: rutes segures perquè els nens puguin anar a l’escola. Tot i això, la regidora d’Ensenyament explica que aquest és un projecte que ve de lluny. Explica que ja estava al programa electoral tant d’ERC com d’UPM.

El projecte, però, s’ha anat allargant en el temps per dificultats tècniques. Concretament, el fet d’haver d’instal·lar els semàfors ha allargat la planificació del projecte mig any. Respecte a l’Escola Guillem de Montgrí, Anna Company explica que l’AMPA sap que existeix aquest projecte. De fet, l’Ajuntament va fer una presentació de l’esbós del projecte per l’escola i l’AMPA fa un any. Tot això, Anna Company reconeix que recentment hi ha hagut falta de comunicació amb l’escola.

Així doncs, el projecte “Camins Segurs” començarà entre febrer i març i hauria de solucionar la demanda de les escoles de Torroella de Montgrí.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Baix Empordà planifica la temporada de prevenció d’incendis forestals

Davant l'elevat risc d'incendi previst per aquest estiu, representants del Consell Comarcal del Baix Empordà, dels municipis de la comarca i dels cossos d'emergència s'han trobat per tractar la prevenció d'incendis.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -