8.3 C
Pals
Divendres, 5 març 2021

L’Ajuntament de Torroella aprova el pressupost de 2021, de 22,3 milions

La partida d'inversions augmenta fins els 4,6 milions d'euros, en gran part gràcies a les subvencions que l'Ajuntament ha rebut aquest any per reparar avaries

El més llegit

MAPA: Com avança la vacunació al Baix Empordà, municipi a municipi

Les campanyes de vacunació segueixen avançant. Aquesta setmana ja s’ha començat a vacunar a ciutadans de més de 80 anys al mateix temps que també s’administren les dosis d’AstraZeneca als docents de menys de 55 anys. Fem un repàs de com està la situació al Baix Empordà.

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

Francesc Ferrer: “Si el Club Llagostera jugués a l’Estartit, generaria molts avantatges pel municipi”

El Club Llagostera Costa Brava podria jugar a l'Estartit com a seu fixa. Es trata d'un tema molt embrionari...

Compartim-nos, cuidem-nos

Des de ja fa un temps, en les trobades casuals amb amics, un tret comú en les converses ja...
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

“Un pressupost fet en temps de COVID, amb la voluntat de reduir l’endeutament, que redueix els impostos directes i que augmenta les partides de promoció i de tema social”. Així defineix el regidor d’Hisenda de Torroella de Montgrí, Josep Martinoy, el pressupost que l’equip de govern va portar el dijous passat a l’aprovació inicial del Ple.

Es tracta d’un pressupost de 22,3 milions d’euros, un 14% més elevat que el de 2020. Pel que fa a les inversions, aquestes pràcticament es dupliquen i augmenten fins els 4,6 milions d’euros.

Josep Martinoy (UPM) explica que aquest augment es deu, en gran part, a les subvencions i ajudes que ha rebut el municipi per reparar diferents avaries patides al llarg de l’any. Una d’elles és la subvenció de 622.000 euros que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va donar a l’Ajuntament per reparar la potabilitzadora municipal, afectada pel temporal Glòria al mes de gener. Altres inversions previstes són l’execució d’una part dels projectes inclosos en pla de sostenibilitat que ha concedit l’Estat (600.000 euros) o la millora de la xarxa d’aigües plujanes del camí de Sobrestany i el clavegueram del carrer Joan Maragall (130.000 euros).

El regidor d’Hisenda també va destacar la “voluntat política” per part de l’equip de govern de reduir els crèdits. Amb aquest pressupost del 2021, es pretén disminuir l’endeutament en 500.000 euros. Així doncs, es passaria dels 7,6 milions d’euros actuals, als 7,1, la qual cosa situarà el percentatge d’endeutament del 43 al 40%.

L’àmbit social del pressupost

Inevitablement, Josep Martinoy explica que l’actualitat del coronavirus ha tingut impacte també en el pressupost de 2021. Destaca la reducció d’algunes taxes per a negocis que s’hagin vist obligats a tancar durant mesos, com la taxa de via pública que es descomptarà als locals afectats que no hagin pogut obrir. Per una altra banda, també es descomptà a aquests comerços la taxa d’escombraries, segons els quilograms de menys que s’hagin portat a l’abocador.

Per una altra banda, al pressupost també s’incrementa amb 25.000 euros l’aportació a l’Asil – Hospital de Pobres i Malalts. Mortanoy explica que aquest any han tingut més despeses i han hagut d’extremar les mesures de seguretat.

Queixes de l’oposició

Gran part de l’oposició es va mostrar molt crítica amb l’equip de govern i el pressupost que va presentar, sobretot perquè considera que el pressupost no té prou en compte l’efecte de la COVID a la població. Una de les regidores de l’oposició que va queixar-se en aquest sentit va ser Sandra Bartomeus, de Junts, que durant el Ple de dijous va qualificar el pressupost de “poc empàtic” i “sense ànima”.

Tot i així, el pressupost es va dur a l’aprovació inicial al Ple i va quedar aprovat amb els 10 vots a favor de l’equip de govern d’UPM i ERC i els 7 vots en contra de Junts x Cat, la CUP, Compromís, LEST i Ciutadans.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

OR estrenen ‘Respirar’ en col·laboració de Joan Dausà i Ombra

Els OR (O-ERRA) acaben de presentar ‘Respirar’ en col·laboració de Joan Dausà i Mireia Flores (OMBRA) i que és el segon senzill del disc “Imaginari”. La cançó està inspirada en la crisi de refugiats que pateix Europa en els darrers anys i conviden a posar-se en la pell de la persona que fuig de la…

Altres notícies