13.4 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

Torroella de Montgrí aprova una moratòria per adaptar-se a la nova ordenança d’ocupació de la via pública

La nova ordenança, que afecta sobretot a les terrasses, es va aprovar el novembre de 2023 i va entrar en vigor el 15 de març de 2024

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat una moratòria per adaptar-se a la nova ordenança d’ocupació de la via pública. Aquesta nova normativa es va aprovar el novembre del 2023, però ara l’ajuntament ha decidit donar 4 mesos més als comerços del municipi perquè s’hi puguin adaptar.

Per tant, els establiments comercials que vulguin sol·licitar ocupar la via pública podran adaptar-se a la nova ordenança fins el 31 d’octubre de 2024, un cop passada ja la temporada alta turística. 

Principals novetats

La nova ordenança regula l’ocupació de la via pública en sòl públic i també en sòl privat amb influència a la via pública. També regula els horaris d’obertura de les terrasses, per fer compatible l’activitat comercial amb el descans veïnal. Pel període d’estiu, del 15 de maig al 30 de setembre, es permetrà l’obertura de 7 a 2 h i en període d’hivern, l’obertura podrà ser de de 8 a 24 h. 

A més, i per tal de garantir el paisatge urbà, regula també les condicions estètiques i la qualitat del mobiliari de les terrasses, així com la col·locació de les mostres comercials com expositors mòbils al carrer i la regulació de música en viu o l’ús de pantalles de TV. L’ordenança també defineix l’ús mínim del català a les senyalitzacions, cartells d’informació fixes i la documentació de l’oferta de menús, tal com estableix la Llei de Política Lingüística.

Quins comerços afecta?

La nova ordenança només afecta els establiments comercials del nucli de Torroella de Montgrí, així com, aquells que es trobin a les urbanitzacions de Torre Gran, Torre Vella, Mas Pinell, urbanització les Dunes, la Bolleria, Sobrestany, Mas Moreu, Poblat de Santa Caterina i Torre Moratxa. Per contra, s’exclouen aquells que es troben ubicats dins l’àmbit territorial de l’Estartit, Griells, Pletera i Mas Marquès, que seguiran regulats per l’ordenança de la via pública aprovada pel Ple municipal del 9 de setembre de 2008.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Oasis reeditaran “Definitely Maybe” pel seu 30è aniversari

Els seguidors dels Oasis fa anys que esperen un possible retorn del grup, però de moment els germans Gallagher no es posen d’acord i continuen amb les seves carreres en solitari. Els darrers dies les xarxes del grup hi havia cert moviment i alguns optimistes es van pensar que finalment hi hauria l’esperada reunió al
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -