21.7 C
Pals
Dijous, 29 juliol 2021
- Publicitat -

Torroella presenta la setena edició de la Fira Internacional de Màgia

El FIMAG se celebrarà 1,2,3 i de juny. Serà el punt de trobada de la màgia al sud d'Europa.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Durant els dies 1,2 i 3 de juny, Torroella de Montgrí acollirà la setena edició del FIMAG (Fira Internacional de Màgia). La trobada farà gaudir a grans i petits durant tres dies dels millors trucs dels mags novells, professionals, nacionals i internacionals. Noms com el belga Laurent Piron, Javier Benítez, Charlie Mag, Miguelillo, el showman i cap de cartell Mag Lari o Kenris Murat, que competirà pocs dies després del FIMAG al Campionat Mundial FISM que se celebra a Corea del Sud amb el mateix número que oferirà a Torroella.

Ignasi Molina, nou director del FIMAG, ha descrit aquesta setena edició com a continuista, mantenint pràcticament tot allò que funcionava de les edicions anteriors i apostant per repetir una fórmula que fins ara ha donat un excel·lent resultat. Les dues novetats que la fira presenta aquest any són la fira de programadors i el pati FIMAG.

A la fira de programadors, diversos mags, representants i els propis programadors tindran l’oportunitat de debatre, veure i comprar trucs d’altres artistes. Serà com un mercat de mags i programadors. L’acte es durà a terme el divendres 1 de juny a l’Espai Ter. Segons Molina, ja fa 4 anys que des de la direcció es parla de crear una fira de programadors però no ha estat fins aquest any que s’ha establert. David Agell, assessor del FIMAG, explicava per què és important la creació d’una fira d’aquest perfil.

El Pati FIMAG serà, segons el propi Molina, “un dels punts neuràlgics de la Fira. Hi haurà un espai nocturn, food trucks… Serà com una Jam Session de màgia”.

Enmig de la presentació, un dels mags presents ha volgut iniciar la fira abans d’hora. Amb la col·laboració de l’alcalde de Torroella, el Sr. Josep Maria Rufí, i Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona i alcalde de Puigcerdà, Carles Mag ha confirmat entre els assistents perquè formàra part d’aquesta setena edició del FIMAG. Màgia amb cartes amb Rufí i una lectura del pensament amb Piñeira.

Després dels aplaudiments i les reaccions de sorpresa davant l’habilitat de Carles Mag, Agell ha continuat amb la presentació. El divendres d’inici de la fira hi haurà la Gran Gala Solidària on fins a 300 alumnes de centres d’educació especial podran gaudir de la màgia. Aquesta Gran Gala Solidària s’estirarà fins al 25 de juny, ja que els mags visitaran hospitals (com el de la Vall d’Hebron) i residències geriàtriques.

El mateix divendres actuarà Laurent Piron amb màgia nouvelle, un tipus de màgia molt fresca, segons Agell. Dissabte serà el dia de la Gran Gala Internacional on fins a 5 mags nacionals i internacionals oferiran els seus tipus de màgia: drons, cartes, il·lusionisme, tango, dansa… Un còctel d’emocions i trucs a disposició de tothom. El cap de cartell i, probablement, un dels mags amb més renom del panorma actual, el Mag Lari, tancarà la fira el diumenge amb el seu nou Dolce Vita, un espectacle familiar on la ironia i la màgia van lligades dels tòpics italians més simpàtics.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -