21.2 C
Pals
Divendres, 2 juny 2023
- Publicitat -

Torroella tramita els itineraris de la Pletera a l’espera dels diners bloquejats pel 155

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Torroella comença a tramitar el projecte dels itineraris i miradors del Life Pletera a l’espera dels diners de la Generalitat, bloquejats per culpa de l’article 155. Construir aquests camins és el pas definitiu per acabar de desurbanitzar i restaurar els sistemes litorals de l’antiga maresma de la Pletera.

El projecte dels itineraris està dividit en dues parts, una que executa la Generalitat i una altra de l’empresa Tragsa. És aquesta segona via que comença a tramitar-se, pendent de la partida bloquejada pel govern espanyol. La regidora de Medi Ambient, Sandra Bartomeus, explica que van decidir separar el projecte en dos perquè paradoxalment el govern català preveia abonar els diners abans d’hora.

Amb la construcció d’itineraris i miradors, volen aprofitar les ubicacions de petites cases per tenir perspectiva per veure la zona. A més, situaran espais amagats per observar les aus.

L’ajuntament ha aprovat inicialment aquesta partida del projecte d’itineraris del Life Pletera per un pressupost de 340.000 euros. Faltaran 80.000 euros, que hauria d’aportar la Generalitat intervinguda.

Mentrestant, ja han començat les obres per soterrar la línia elèctrica de mitja tensió en aquest espai. Les obres dels itineraris no es podran començar fins que estigui enllestit aquest soterrament. A causa dels ajustats terminis, el consistori es planteja demanar una pròrroga de les subvencions europees pel projecte.

El projecte Life Pletera ensopega amb l’article 155

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Palamós enceta una nova edició de la fira comercial ‘Palamóswing’

Aquesta festa del comerç local tindrà lloc durant tot dissabte i el matí de diumenge, on els carrers de la zona comercial de Palamós acolliran les prop de 40 parades de comerços locals.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -