Dani Cortés

Avui tindrem un programa molt cinèfil. Per una banda, parlarem amb la directora del festival de cinema de Begur, que s’inaugura avui. I es vol especialitzar en la comèdia. A l’edició d’enguany hi participaran 12 produccions a concurs, 6 produccions d’escoles i 3 produccions dedicades als nens. L’esdeveniment s’inaugurarà oficialment amb la projecció del curt Crack i la darrera pel·lícula de Jaime Rosales, rodada en part a l’Empordà, Petra. És una forma excel·lent de dinamitzar el poble i mirar de donar-li un projecció des de la vessant cultural.

I avui, com cada dijous, connectarem amb l’expert en cinema d’aquesta casa, l’Ignasi Arbat, per comentar les estrenes de la setmana a la cartellera. Malauradament, al Baix Empordà només podem veure aquestes pel·lícules als Ocine de Platja d’Aro. Però vull reivindicar els cineclubs de Torroella i de Palafrugell.

El perill d’aquestes sales petites és que el que s’hi projecta no sigui prou atractiu, o que quedi desfassat. Però és que al Garbí i al Torroellenc hi podem veure pel·lícules que s’han estrenat fa res o que encara estan a la cartellera.

Amb un simple cop d’ull a la programació, hi veig moltíssimes pel·lícules que m’encantaria anar a veure.