5.4 C
Pals
Diumenge, 27 novembre 2022
- Publicitat -

Tres detinguts per apropiar-se i vendre còmics exclusius d’una empresa de Torroella

En total els agents han retornat 1.680 llibres d’una coneguda col·lecció de súper herois a una empresa de Torroella de Montgrí dedicada a l’edició i comercialització de cromos i còmics

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els Mossos han detingut tres persones d’una mateixa família, dos homes de 29 i 55 anys i una dona de 49 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la propietat intel·lectual. A un d’ells també se li imputa un delicte d’apropiació indeguda.

La comissaria de la Bisbal de l’Empordà va rebre una denúncia del propietari de l’empresa situada a Torroella de Montgrí i dedicada a l’edició i comercialització de cromos i còmics. En els últims mesos s’havien detectat compravendes dels productes exclusius que venen en aquesta empresa a diferents pàgines i aplicacions d’internet. La Unitat d’Investigació dels Mossos, amb la informació aportada pels empresaris, van determinar que s’estaven venent còmics i altres productes sense l’autorització de l’empresa i a més per sota del preu de venda recomanat.

En total van fer 132 vendes amb un valor de més de 4.500 euros, arribant a obtenir beneficis de fins a 10.000 euros per tots els articles venuts. També hi havia més de 48 productes i lots que s’estaven oferint amb més de 500 títols a la venda.

A un dels detinguts se li imputa un delicte contra la propietat intel·lectual i un delicte d’apropiació indeguda perquè tenia accés al material i el transportava, ja que treballava per una empresa dedicada a la gestió de material que s’havia de portar a destruir. Per la seva banda, ell a més a més era el titular del compte on s’ingressaven els diners recaptats de les vendes.

Els altres dos detinguts posaven a la venda els productes sostrets a través de tres plataformes. Els Mossos van detectar-los en plataformes de compravenda de proximitat entre particulars mitjançant un xat instantani, una segona plataforma d’internet dedicada a la compravenda i la tercera a través d’una xarxa social. Els detinguts les tenien registrades des de l’any 2016 fins a l’actualitat.  Durant aquests anys n’han registrat de noves per diversificar la venda.

Els Mossos van recuperar 1.680 llibres col·leccionables de súper herois que van poder retornar a l’empresa propietària. Els tres detinguts van quedar en llibertat perquè no tenen antecedents i després de declarar en dependències policials, properament seran citats per comparèixer davant l’autoritat judicial competent de la Bisbal d’Empordà.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -