23 C
Pals
Dimecres, 10 agost 2022
- Publicitat -

Trobada de Cuiners Slow Food-KM0 a l’Empordà

Tal com ja he parlat en altres ocasions els cuiners dels restaurants km0 ens trobem de manera periòdica per a treballar el moviment conjuntament. Les trobades les fem a qualsevol punt de Catalunya. Aquesta vegada ens torna a tocar a l’Empordà. La convocatòria és el dilluns 7 de maig però des del diumenge al vespre començaran a arribar cuiners de tot arreu i ens trobarem al restaurant Integral de Figueres on l’Òscar Bigas ens prepararà un sopar amb productes km0 i potser tindrem la sorpresa de trobar-nos a taula amb algun dels productors.

El dilluns al matí pujarem al bus i anirem cap a Sant Climent Sesebes on ens esperen en Carles i la Bàrbara del Celler la Gutina de Vilartolí per mostrar-nos el seu projecte, fer un boleio per les vinyes entre dòlmens i tastar el seu nèctar de raïm sense sulfits ni químics a la terra mentre esmorzem amb ells. Abans del tast aprofitarem per a fer reunió periòdica i tractar tots els temes que toquen per arribar a una restauració cada vegada més connectada amb el territori i la natura.

En acabat, tornem a pujar al bus per anar cap al Baix, a l’Empordanet on ens espera l’Albert Grassot de l’arròs L’Estany de Pals per a mostrar-nos els seus camps d’arròs, el molí i explicar-nos tot el seu projecte. Llavors en Jordi del Sol Blanc, tot i que no és km0, ens cuinarà l’arròs de l’Albert de diferents maneres així com altres productes de temporada km0 del nostre Empordà.

D’aquesta manera, compartim amb els companys d’altres contrades la manera de fer, productes i productors i creixem junts per a fer un projecte global de manera local. I sobretot, sobretot compartir alegria i felicitat que ens convé molt a totes i tots. Preparats doncs que dilluns que ve l’Empordà vibrarà cuina km0!!!

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios