7.5 C
Pals
Dimecres, 30 novembre 2022
- Publicitat -

El programa Ubicat introdueix un 25% de les persones que ha atès al mercat laboral

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El programa Ubicat que impulsa el Consell Comarcal del Baix Empordà i que va adreçat a persones inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, procedents de col·lectius amb dificultats d’inserció laboral, en situació d’atur de llarga durada o també per a persones treballadores que es troben en situació de precarietat laboral, ha aconseguit en aquesta segona edició, generar més de 30 ofertes de feina al portal Empordà Pofessionals. Com a resultat de les tasques realitzades s’han inserit al mercat laboral el 25% de les persones ateses. Durant el primer semestre han participat un total de 20 persones.

El programa, engegat el gener del 2019, compta amb dues tècniques, una destinada a les tasques d’orientació laboral i una altra per la intermediació laboral.

L’objectiu d’aquest programa és dur a terme actuacions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional de les persones desocupades,  prioritàriament en situació d’atur de llarga durada.

Al juliol s’ha fet un segon grup on s’han incorporat un total de 20 persones noves de les poblacions de Torroella de Montgrí-l’Estartit, La Bisbal i Platja d’Aro.

En el conjunt del programa el 90% dels usuaris són de perfil administratiu i el 10% perfil treballador agrari.

En concret, el programa duu a terme diverses accions: tallers de recursos laborals centrats en emprenedoria o en la imatge que es dona a les empreses tot donant pautes per elaborar un videocurrículum. També hi ha altres tallers, així com un d’especialitzat en ofertes públiques en l’àmbit administratiu. També es desenvolupen accions individuals i personalitzades per  treballar el desenvolupament personal i balanç de competències, d’autoconeixement i definició del perfil professional, de desenvolupament d’eines i recursos per entrenar competències pel creixement professional o canvi d’ocupació, accions per estimular eines de recerca de feina: treball del currículum, carta de presentació, auto candidatura, sessions adreçades al coneixement del mercat de treball o als canals de recerca de feina per enviar de forma efectiva la candidatura.

Per la seva banda el Vicepresident i Conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé ha afegit que “el fet que s’hagin inserit amb èxit un 25% de les persones ateses ens esperona a seguir endavant. Les dades són bones tenint en compte que es tracta d’un programa jove, però ens cal seguir treballant per ajudar a més persones a trobar feina i de retruc també per ajudar a les empreses, que tindran treballadors compromesos, formats i de qualitat”.

El mes de setembre hi ha programades diferents píndoles informatives:

–        Presenta’t! Videocurrículum com a eina per preparar un procés de selecció – 2/9/20 a les 10 h a l’escola d’adults de Torroella de Montgrí

–        Eines Bàsiques per trobar feina: la motivació, l’aptitud i l’actitud – 17/9/20 a les 10 h a l’Espai Coworking de Platja d’Aro

–        T’has plantejat treballar a l’administració pública? T’expliquem els procediments – 22/9/20 a les 10 h a l’Escola d’adults de Torroella de Montgrí

–        Saps com acreditar la teva experiència? Acreditat! – 30/9/20 a les 10 a l’Edifici Torre Maria de La Bisbal d’Empordà

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Calonge recull firmes per arreclar el campanar de Sant Martí

Els calongins impulsen una recollida de firmes per tal de tornar a fer funcionar el campanar i el rellotge de l’església.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -