11.7 C
Pals
Dissabte, 16 gener 2021

Un brot de coronavirus afecta 29 dels 34 usuaris de la Residència Calonge

El més llegit

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

El restaurant La Gamba de Palamós tanca temporalment després de ser sancionat per incomplir les restriccions

El restaurant La Gamba de Palamós ha decidit tancar temporalment després d'haver estat sancionat per la policia per no complir les restriccions de la Covid-19. Ara, a la porta del restaurant, s'hi troba el rètol: "Tancat per força". 

La Garoinada de Palafrugell tira endavant tot i les restriccions

Tot i les restriccions imposades els establiments participants han decidit tirar endavant la campanya.

Un terratrèmol sacseja alguns punts del Baix Empordà

Ha tingut l'epicentre a Cassà de la Selva, tot i que s'ha pogut detectar a Santa Cristina d'Aro o Calonge
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Un brot de coronavirus afecta 29 dels 34 usuaris de la Residència Calonge. Tot plegat va començar fa dues setmanes. Segons avança el Diari de Girona i ha confirmat l’ACN, el dia 3 de desembre, dos dels residents van mostrar símptomes d’haver contret la covid-19. A un d’ells se’l va ingressar a l’hospital de Palamós, mentre que a l’altre se’l va derivar a la Residència Orpea de Girona, que dona suport als centres de la demarcació que ho necessiten. De seguida es va fer un test antigènic a la resta d’usuaris per comprovar si hi havia més afectació i es van detectar set positius més. El centre va sectoritzar l’equipament, va separar els contactes estrets i va posar en marxa les mesures de contenció necessàries.
En els següents dies van anar apareixent nous positius fins que s’ha arribat als 29 actuals. D’aquests, només un ha necessitat hospitalització i es troba estable, mentre que la resta o tenen símptomes lleus o no en presenten. Està previst que aquest divendres es facin testos PCR de control als cinc residents que no s’han contagiat. En els propers dies es preveu començar a acabar amb l’aïllament dels residents que hagin complert el període necessari de quarantena i faci més de tres dies que no presenten símptomes de coronavirus.

A més, dilluns es faran testos ELISA als residents que encara tinguin clínica per conèixer el seu estat immunològic. El Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública estan fent un seguiment intens del brot, tant de les mesures preses com de la situació dels residents, mentre que des de l’Equip d’Atenció Primària de Calonge s’està fent el control mèdic dels afectats.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Un terratrèmol sacseja alguns punts del Baix Empordà

Ha tingut l'epicentre a Cassà de la Selva, tot i que s'ha pogut detectar a Santa Cristina d'Aro o Calonge

Altres notícies