12.5 C
Pals
Dimecres, 8 desembre 2021
- Publicitat -

Un brot de coronavirus afecta 29 dels 34 usuaris de la Residència Calonge

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Un brot de coronavirus afecta 29 dels 34 usuaris de la Residència Calonge. Tot plegat va començar fa dues setmanes. Segons avança el Diari de Girona i ha confirmat l’ACN, el dia 3 de desembre, dos dels residents van mostrar símptomes d’haver contret la covid-19. A un d’ells se’l va ingressar a l’hospital de Palamós, mentre que a l’altre se’l va derivar a la Residència Orpea de Girona, que dona suport als centres de la demarcació que ho necessiten. De seguida es va fer un test antigènic a la resta d’usuaris per comprovar si hi havia més afectació i es van detectar set positius més. El centre va sectoritzar l’equipament, va separar els contactes estrets i va posar en marxa les mesures de contenció necessàries.
En els següents dies van anar apareixent nous positius fins que s’ha arribat als 29 actuals. D’aquests, només un ha necessitat hospitalització i es troba estable, mentre que la resta o tenen símptomes lleus o no en presenten. Està previst que aquest divendres es facin testos PCR de control als cinc residents que no s’han contagiat. En els propers dies es preveu començar a acabar amb l’aïllament dels residents que hagin complert el període necessari de quarantena i faci més de tres dies que no presenten símptomes de coronavirus.

A més, dilluns es faran testos ELISA als residents que encara tinguin clínica per conèixer el seu estat immunològic. El Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública estan fent un seguiment intens del brot, tant de les mesures preses com de la situació dels residents, mentre que des de l’Equip d’Atenció Primària de Calonge s’està fent el control mèdic dels afectats.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’hemeroteca digital de Josep Pla una realitat pel 2022

La Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona en col·laboració amb la Fundació Pla porten mesos treballant en aquesta hemeroteca digital
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -