17.9 C
Pals
Dijous, 26 maig 2022
- Publicitat -

Un comboi amb ajuda humanitària i veterinària per a refugis d’animals ucraïnesos surt de Girona rumb a Polònia

Les sis furgonetes de Galgos 112 i la Penya Blaugrana Monells recolliran famílies que han fugit de la guerra

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Galgos 112 i la Penya Blaugrana Monells es van començar a mobilitzar fa aproximadament una setmana i, en pocs dies, han aconseguit donacions de menjar, medicaments, cadiretes infantils, cotxets i aportacions econòmiques per cobrir les despeses del viatge i han pogut organitzar el comboi que ha sortit aquest dijous al matí de Girona. “La resposta solidària ha estat tan bona que, en comptes d’anar-hi amb una furgoneta i un cotxe com teníem previst al principi, sortim sis furgonetes”, han explicat el president de la Penya Blaugrana, Benet Cuyàs, i la presidenta de Galgos 112, Ester Callol.

Porten ajuda humanitària per als refugiats que creuen la frontera ucraïnesa amb Polònia i, també, menjar i fàrmacs dirigits a refugis d’animals d’Ucraïna. “Des de Galgos 112 hem recollit el testimoni d’una petició d’ajuda d’associacions ucraïneses que es van posar en contacte amb nosaltres demanant ajuda perquè tenen gossos que s’estan morint de gana perquè no tenen menjar. A través d’un corredor, el podrem fer entrar al país”, ha relatat Callol. La major part del menjar i dels medicaments per a animals prové de donacions d’empreses o veterinàries.

Després de deixar el material humanitari, les sis furgonetes tornaran amb refugiats que s’instal·laran en cases i habitatges cedits per acollir, majoritàriament de propietaris del Baix Empordà. Per ara, ja tenen dotze persones que es reuniran amb familiars o coneguts que viuen a les comarques gironines però l’objectiu, segons ha explicat Cuyàs, és “que totes les cadires vinguin plenes”, sobretot de famílies sense vincle amb el territori i que “no tinguin on anar”.

“Necessitem que la gent ens continuï ajudant, posant més cases a disposició, volent acollir refugiats o fent aportacions econòmiques. També persones que ofereixin refugi a famílies amb animals perquè ara, per exemple, portarem una mama i una nena amb dos gossets que no tenen on deixar-los i ens estan esperant”, ha conclòs Ester Callol.

Una de les furgonetes del comboi que ha sortit de Girona, carregada Data de publicació: dijous 10 de març del 2022, 10:23 Localització: Girona Autor: Marina López
Una de les furgonetes del comboi que ha sortit de Girona, carregada

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -