13.4 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

Un llibre furtiu

Supermatí - opinió
Un llibre furtiu
Loading
/

Des de fa un parell de setmanes es poden veure en alguns carrers del país uns individus peculiars, estudiats en aquests moments per biòlegs eminents: es tracta d’uns bípeds encorbats d’espatlles i amb mirada perduda. Les troballes indiquen que pertanyen a un grup d’homínids atrets per ‘Un cor furtiu’, l’esperada biografia que Xavier Pla ha escrit sobre l’home-llibre i ha editat Destino. 1500 pàgines de paper Bíblia, de més d’un kilo de pes, generen en la musculatura d’aquestes pobres bèsties, un desequilibri que, no per més volgut, menys enigmàtic.
Estudiades les xarxes neuronals, els científics han detectat un nou tipus d’addicció caracteritzada per el transtorn bipolar de la lectura i la vida.

Conèixer l’obsessió fa alertar a les autoritats literàries del país de la possibilitat de pandèmia cultural que es pot propagar especialment durant la diada de Sant Jordi, corrent el perill nacional de provocar lectors de Josep Pla en terrenys mentals poc fèrtils. L’avís de contraindicacions serà degudament reportat a les llibreries i biblioteques del país i esperem que l’estudi d’aquesta espècie arribi a conclusions sanitàries concluents.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios