8.1 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Un pont a l’extinció

Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
Un pont a l'extinció
Loading
/

Si s’hagués fet expressament com a metàfora no hauria sortit millor. Resulta que pel flamant pont de Verges, acabat de reformar, no hi passen els tractors. Bé, sí que hi passen, però per fer-ho han d’ocupar els dos carrils de la calçada, així que si es troben un cotxe o un altre vehicle de cares, tururut violes. Verges. Tractors. Plana agrícola de l’Empordà.
Des de l’Ajuntament de Verges fa temps que reclamen la construcció d’un nou pont que resolgui d’una vegada i per totes les mancances d’una infraestructura construïda als anys 40 del segle passat. No va ser aquesta l’aposta del Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, que s’ha limitat a una reforma de la infraestructura existent tot afegint-hi un vial voladís per a vianants i bicis. Amb aquesta reforma, tot i que l’amplada dels carrils continua sent la mateixa, s’ha perdut el metre i mig de voreres a banda i banda que els pagesos aprofitaven per passar, ja de manera justa, amb els seus vehicles grans.
Una metàfora, sí. Que en una infraestructura vital d’un poble eminentment agrícola s’hi faci una reforma de millora que exclogui els vehicles agrícoles, diu molt d’on som i cap a on anem.  Som a l’era del capitalisme unívoc i global, al servei del qual estan tots els governs autoanomenats democràtics, sense excepció. I el capitalisme global ha determinat que, Catalunya, i especialment l’Empordà, no ha de ser terra de pagesos, sinó de turisme. Aquest és el nostre Manà. Per tant, totes les infraestructures han d’anar enfocades a resoldre les necessitats d’aquest sector, i tots els demés passen a un segon pla, si és que compten, com ha evidenciat aquesta reforma del pont de Verges. Ara tot seran disculpes i tractar-ho d’esmenar, però el senyal és inequívoc. Pagesos de l’Empordà, extingiu-vos! Que els vostres vehicles no interrompin el pas del progrés, que les olors dels vostres camps no destorbin el repòs dels visitants.

1 COMENTARI

  1. No volen que els pagesos es guanyin la vida dignament, volen que siguin jardiners perquè el territori sigui “maco”
    L Empordà territori comanche

Comments are closed.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios