8.4 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

Una bona iniciativa ciutadana

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.

Esther Vilert: “Durant 3 setmanes vacunarem a majors de 80 anys i persones dependents”

La directora d’atenció primària del Baix Empordà recomana esperar rebre la trucada del centre mèdic per no col·lapsar línies i alentir el procés de vacunació
Avatar
Miquel Curanta
Sóc de Pals.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

En Pep Vila és l’impulsor del cicle de teatre infantil i familiar que deu pobles del Baix Empordà, començaran a exhibir a partir d’aquest diumege. El punt de partida és Verges, però hi han representacions a foixà a Vilopriu a Colomers… i així fins a 10 pobles que han unit espais, recursos, idees i sobretot ganes.

Perquè és a partir de la voluntat política que es materialitzen projectes com aquest, però com dissortadament passa massa vegades, només s’activa aquesta voluntat quan hi ha propostes que parteixen de la ciutadania i quan aquesta, tá la capacitat, les ganes i el temps per arremangar-se.

En aquest punt, és quan podem parlar d’empoderament, d’unió entre política i societat, etc… però el que està clar, és que la suma dels dos és el que ha fet possible aquest projecte.

A en Pep Vila li vam preguntar si acabat aquest primer cicle, es podrien plantejar eixamplar-lo cap a altres pobles i ell a dir que no, amb l’argument que aquests 10 primers, formen una espècie de sub comarca que facilitava que tot plegat fos fluït. En definitiva, són pobles veïns on tothom es coneix i on gairebé tothom comparteix escola.

Vist aquest exemple doncs i vista que l’oferta cultural i en particular la d’Arts Escèniques que hi ha al Baix Empordà és molt escassa i sobretot, molt desconeguda, jo em pregunto si hi ha algú en qualsevol altre poble que pugui exercir el lideratge que en Pep Vila ha fet en aquesta primera edició. Hi ha algú a Pals, a Torrent a Regencós, Begur, Mont-ras, etc… que pugui arremangar-se i més enllà de protestar perquè les administracions no fan el que hauríen de fer en matèria cultural i empenyi perquè es pugui portar endavant una idea com aquesta.

Es tracta, en definitiva, d’entendre que la política no arriba a tot arreu (i menys en matèria de cultura on sovint el que falta són idees) i que a l’Ajuntament se l’ha d’acompanyar a l’hora de generar la idea i “apretar” perquè ajudi a materialitzar-la, però no podem esperar que tot plegat parteixi dels consistoris o si no, ja ens podem esperar assegut.

Segurament el teatre no és imprescindible per les nostres vides, però us puc assegurar que un nen aficionat a veure espectacles de teatre serà més feliç i vosaltres (que sou els que l’acompanyareu) també. Al capdavall, com va dir Bertol Brecht, quan el teatre és necessari, res és més necessari.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Temps primaveral i de contrastos entre el matí i la tarda

Aquest matí es tornaran a repetir alguns intervals de núvols baixos i boires, amb temps més assolellat la resta de jornada, si bé a partir de migdia hi haurà alguns nuvols alts.

Altres notícies