23.8 C
Pals
Dimecres, 4 octubre 2023
- Publicitat -

Una obra feta a foc lent

Avui us porto bones noticies. Acaba de sortir el cinquè volum de l’ obra Història de la cuina catalana i occitana, de l’historiador Vicent Marqués i editada per Edicions Sidillà.
Història de la cuina catalana i occitana no és una obra de cuina com les altres. Sí, hi ha receptes de cuina, però sobretot hi ha història, llengua, literatura i territori. És una obra etnogràfica, a través de la cuina hi trobem recollides els costums i tradicions del nostre Poble.
Ara que el món canvia a un ritme vertiginós, els valors que predominen són la novetat i la immediatesa, i com va definir Zygmunt Bauman vivim en una societat liquida “Res és per sempre, sòlid; tot és efímer, líquid”. Ens trobem una obra cuinada a foc lent, ben reposada i sòlida ,basada en la paciència i la constància. L’autor l’ha preparat al llarg de 40 anys d’estudi, i cada volum supera les 900 pàgines. S’ha planificat la publicació de l’obra de 10 volums, a un per any. Ara ens trobem a l’equador de la publicació.
L’amor per la feina que fan i el País, de l’autor i els editors, han fet que s’hagi arribat fins aquí. Una tasca ingent que ens ajuda a conèixer una mica més de la nostra pròpia cultura. I es que el que no es coneix no s’estima , i si no s’estima no es pot protegir ni defensar.
I m’acomiado convidant-vos a tots vosaltres a que col·laboreu a donar a conèixer aquesta obra i que ara que ja falta poc per Nadal penseu en la cultura com a regal.

Temps de lectura: < 1 minuts

Més àudios