10.1 C
Pals
Diumenge, 5 juliol 2020

Vagar en llibrerires

El més llegit

Troben un home mort surant a la cala del Cau de Palafrugell

L'home tindria uns setanta anys, encara no estaria identificat però tindria clars signes d'ofegament després de trobar el cos surant a l'aigua del mar

L’Hospital de Palamós dona d’alta a l’últim pacient Covid

Ja no queda cap pacient COVID positiu ingressat ni a l'Hospital ni a cap residència del Baix Empordà

Palafrugell tindrà 120 places noves d’aparcament a la zona del mercat

L’entrada a l’aparcament està situada davant la plaça de Can Mario i la primera hora serà gratuïta

Begur aposta per no restringir l’accés a la majoria de les platges apel·lant a l’autoresponsabilitat

Només les cales de Sa Tuna i Aiguablava tancaran aquest estiu quan s’omplin i comptaran amb mesures físiques de separació entre usuaris
Pere Carreras
Pere Carreras
Pere Carreras és periodista begurenc

M’agrada visitar moltes llibreries, i sempre que viatjo m’hi estic llargues estones. Com si fos un museu més d’una ciutat.

El ritual, que pot durar hores, és començar per la secció de novetats, però ràpidament miro d’anar al que m’interessa, que són els llibres periodístics d’actualitat, la reflexió  política, la secció d’història, economia i si puc, fullejo i tal vegada compro novel.les en altres idiomes, per allò de practicar.

A Lyon i Nàpols, sobretot en aquesta última ciutat d’Itàlia, he estat remenant molt per la secció de política. M’agraden els autors italians quan aborden un tema d’actualitat. Com també m’apassionen els llibres d’història si els fan anglesos.

Sense ser cap expert, sí que vaig notant que els llibres nous tracten, de forma freqüent, temes vells que s’han posat a la rentadora de la història i sembla que hagin sortit blanquejats. Un verb que veiem sovint, això del blanquejar. Blanquejar la l’ultradreta, blanquejar diners.

Un dels conceptes que surt també ara és el de populisme, veient les mostres que tenim des dels últims anys. És una qüestió que sempre ha existit però ara sembla que sigui un fenomen recent. Llegeixo una frase curiosa, d’un conegut polític italià que es defineix com antipopulista, no confondre amb antipopular, i expressa en el seu llibre formes de combatre aquesta pràctica.

També preocupa, als prestatges de les llibreries, la irrupció de les fake news. Un concepte que sembla nou acabat de fer però que és tan o més vell que les nostres societats, des que la serp seduïa Eva al paradís. Sembla mentida que descobrim ara que existeixen mentides i mentiders professionals.

El passeig per les llibreries em porta a veure que segueixen sortint obres sobre medi ambient, immigració, les problemàtiques inherents als joves, el feminisme, l’educació o llibres que aporten claus per viure millor en el futur. Respostes per tot, quina sort.

Viure dues hores en una llibreria,  que són tan lluminoses, confortables i càlides, em provoca una sensació de benestar emocional i retrobament amb la reflexió serena.

Passes per caixa i en surts amb la idea que has compartit dues hores amb els escriptors, que esdevenen amics, coneguts i saludats, per fer servir una expressió planiana, que per sort t’acompanyaran després llargues estones, i sempre en voldràs més.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Guia de festivals 2020

Ahir va ser 4 de juliol, data en la qual en principi estava prevista la celebració del Canet Rock. Més endavant l’Acampada Jove havia d’acollir a Montblanc més de 27.000 persones en els seus 25 anys i seguidament el Festiuet i el Bioritme acabarien  d’omplir- nos les ànsies de concert i festival que teníem.  Aquest…

L’església de Pals restitueix una imatge de Sant Pere, robada 12 anys enrere

A les 7 de la tarda del passat dilluns, va tenir lloc a l’església de Pals la benedicció de la imatge de sant Pere. Fa 12 anys, es va sostreure del temple una talla de fusta de noguer que representava sant Pere. Des d’aleshores, quan hom entrava a l’església es trobava amb una corona al mur sense cap imatge. Ahir, doncs, va tornar sant Pere a ocupar el seu lloc, si bé no es tracta de la talla robada, sinó d’una nova escultura que reprodueix Sant Pere de Roda.

Grups valencians que no sonen prou: Tesa, Skatuttipresto, Nius de nit i Jonatan Penalba

Quan es parla dels grups de música valencians sempre surten els mateixos noms: Auxili, La Gossa Sorda, Obrint Pas, Aspencat… però ningú mai parla d’aquells petits artistes que ho peten sempre que pugen als escenaris. En primer lloc parlarem de la rapera d’Almussafes, Tesa. Aquesta rapera de la Ribera Baixa, és una de les grans…

No hi haurà cap acte als Festivals de Calonge aquest estiu

El 2020 va començar amb molt d’entusiasme pel que fa als festivals de Calonge, amb una experiència d’anys, un emplaçament perfecte i la presència...

Sant Feliu haurà de controlar el nivell sonor d’una empresa de taps de suro

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat una denúncia que un veí de la Ronda de Ponent a presentat contra l’empresa...

Altres notícies