12.5 C
Pals
Dimecres, 8 desembre 2021
- Publicitat -

Xavier Casas (UGT): “Hi ha també una pandèmia laboral”

El secretari general va explicar que, en circumstàncies normals, i hauria aproximadament unes 30.000 persones a l'atur a les comarques de Girona. Ara, en canvi, n'hi ha prop de 50.000. Xavier Casas explica que això es deu a la dependència d'aquest territori al sector de serveis

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’atur al Baix Empordà va augmentar més d’un 4% aquest últim mes de novembre. A les comarques gironines, la situació també és preocupant, ja que van encapçalar l’augment de l’atur de Catalunya. El secretari general de la UGT a les comarques gironines, Xavier Casas, va assegurar ahir, en una entrevista al Supermatí, que hi ha també “una pandèmia laboral”.

El secretari general va explicar que, en circumstàncies normals, hi hauria aproximadament unes 30.000 persones a l’atur a les comarques de Girona. Ara, en canvi, n’hi ha prop de 50.000. Xavier Casas explica que això es deu a la dependència d’aquest territori al sector de serveis.

Casas també va apuntar que molta gent viu una situació desesperada i que es tracta, en molts casos, de necessitats bàsiques com encendre la calefacció. Per això va alertar que una tercera onada del virus pot arribar a perjudicar a moltes de les persones que estan en ERTO.

El secretari general de la UGT a les comarques gironines també va assegurar que des del març han treballat perquè totes les empreses respectin les mesures de seguretat i afavoreixin facilitats pels treballadors. Va explicar que, actualment, només hi ha algun problema puntual d’aquest estil, però que “ràpidament” es pot solucionar.

L’indult de Dolors Bassa

La UGT va demanar ara ja fa uns mesos l’indult per a l’exconsellera Dolors Bassa. Xavier Casas, però, va assegurar ahir al Supermatí que des de la UGT no saben res de nou. El secretari general va explicar que el procés està anant molt més lent del que voldrien, i que esperen que es resolgui el tema com més aviat possible.

Podeu escoltar l’entrevista completa aquí:

Podeu recuperar el programa del Supermatí complet aquí.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’hemeroteca digital de Josep Pla una realitat pel 2022

La Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona en col·laboració amb la Fundació Pla porten mesos treballant en aquesta hemeroteca digital
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -