9.8 C
Pals
Divendres, 22 gener 2021

Xavier Casas (UGT): “Hi ha també una pandèmia laboral”

El secretari general va explicar que, en circumstàncies normals, i hauria aproximadament unes 30.000 persones a l'atur a les comarques de Girona. Ara, en canvi, n'hi ha prop de 50.000. Xavier Casas explica que això es deu a la dependència d'aquest territori al sector de serveis

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

La Bisbal impulsa una campanya contra la presència d’excrements de gossos a la via pública

La presència d’excrements de gossos a la via pública de la Bisbal és una de les principals queixes ciutadanes. L’actitud insolidària dels propietaris que no recullen les defecacions dels seus gossos ja ha esdevingut un problema de convivència.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

L’atur al Baix Empordà va augmentar més d’un 4% aquest últim mes de novembre. A les comarques gironines, la situació també és preocupant, ja que van encapçalar l’augment de l’atur de Catalunya. El secretari general de la UGT a les comarques gironines, Xavier Casas, va assegurar ahir, en una entrevista al Supermatí, que hi ha també “una pandèmia laboral”.

El secretari general va explicar que, en circumstàncies normals, hi hauria aproximadament unes 30.000 persones a l’atur a les comarques de Girona. Ara, en canvi, n’hi ha prop de 50.000. Xavier Casas explica que això es deu a la dependència d’aquest territori al sector de serveis.

Casas també va apuntar que molta gent viu una situació desesperada i que es tracta, en molts casos, de necessitats bàsiques com encendre la calefacció. Per això va alertar que una tercera onada del virus pot arribar a perjudicar a moltes de les persones que estan en ERTO.

El secretari general de la UGT a les comarques gironines també va assegurar que des del març han treballat perquè totes les empreses respectin les mesures de seguretat i afavoreixin facilitats pels treballadors. Va explicar que, actualment, només hi ha algun problema puntual d’aquest estil, però que “ràpidament” es pot solucionar.

L’indult de Dolors Bassa

La UGT va demanar ara ja fa uns mesos l’indult per a l’exconsellera Dolors Bassa. Xavier Casas, però, va assegurar ahir al Supermatí que des de la UGT no saben res de nou. El secretari general va explicar que el procés està anant molt més lent del que voldrien, i que esperen que es resolgui el tema com més aviat possible.

Podeu escoltar l’entrevista completa aquí:

Podeu recuperar el programa del Supermatí complet aquí.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies