19.4 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

Xavier Vidal: “Entenem les llibreries com un espai on hi ha un acostament entre la comunitat”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Xavier Vidal: "Entenem les llibreries com un espai on hi ha un acostament entre la comunitat"
Loading
/

Palafrugell tornarà a tenir una llibreria allà on hi havia la Vitel·la Espai Fòrum. L’equip de la llibreria barcelonina Nollegiu, es farà càrrec de l’obertura del nou espai, amb el nom de “Nollegiu Mediterrània”, tal com han avançat en un fil de Twitter. Per parlar d’aquest nou espai a Palafrugell, ens ha visitat al Supermatí el propietari i llibreter de Nollegiu, Xavier Vidal.

L’equip de Nollegiu ja té dues llibreries a Barcelona: una al Clot i l’altra al barri del Poblenou. Xavier Vidal reconeix que la idea d’instal·lar-se a Palafrugell va sorgir com una “invitació”. Al principi no estaven segurs de crear aquesta tercera llibreria al municipi, però al final van decidir emprendre aquesta aventura.

Un espai per crear comunitat

Fa menys de sis mesos que va tancar la Vitel·la Espai Fòrum en el mateix espai on s’instal·larà la llibreria Nollegiu Mediterrània. El nou propietari reconeix que per ells les llibreries són espais que van més enllà de ser “botigues de llibres, són centres culturals”. Explica que per ells les llibreries són espais on es produeix un “acostament de la comunitat”, un espai on poder parlar de llibres amb el llibreter o llibretera i amb altres persones.

Xavier Vidal declara que “no hi hagués hagut la Nollegiu Mediterrània a Palafrugell si la llibreria Vitel·la Espai Fòrum de la Gemma Garcia no hagués estat allà”. A més, celebra la feina que va fer Gemma Garcia amb l’anterior llibreria.

La intenció és treballar en “xarxa” amb la resta d’actors del sector del llibre al Baix Empordà, afirma Vidal. Un dels factors més importants en la gestió del sector del llibre, detalla el propietari, és “tenir temps, poder asseure’s, per pensar i, llavors actuar”. Reconeix, però, que el que fa falta és tenir temps.

Obertura per Setmana Santa

Des de Nollegiu Mediterrània volen obrir l’espai la pròxima Setmana Santa. El nou propietari afirma que l’espai està ben conservat i no s’hauran de fer grans reformes. A part de la venda de llibres, des de Nollegiu Mediterrània volen impulsar activitats amb les organitzacions i associacions de la zona. La intenció és que hi hagi activitats en aquest espai.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios