10.1 C
Pals
Dilluns, 10 agost 2020

Últims programes

La Xalana – 5 agost 2020

Avui a la Xalana han pujat el tiktoker GerryQuerryBerry i en Martí Saguer.

La Xalana – 30 juliol 2020

Aquest dijous a la Xalana han pujat en Martí Saguer i l'Àlex Mata amb els quals hem repassat cançons estiuenques de la dècada dels...

La Bisbal engega un projecte sobre la revolució de gènere i la diversitat afectivo-sexual

L’objectiu comú ha estat afavorir que més joves visquin el seu gènere i la seva sexualitat des de la llibertat, l’autoestima i la igualtat de drets

El més llegit

La CUP de la Bisbal replica als veïns del barri del Convent

La CUP de la Bisbal replica amb matisacions i explicacions a la nota crítica publicada dies enrere per l’Associació de veïns del barri

On i quan veure les llàgrimes de Sant Llorenç des del Baix Empordà?

No et perdis aquesta guia bàsica amb consells per a l'observació de la pluja d'estels més esperada de l'any.

Pere Comellas, un pioner empordanès

El Terracotta Museu recorda dijous la figura i l’obra de Pere Comellas un pioner empordanès nascut a Corçà

La Bisbal un gestor per fer seguiment de casos sospitosos de Covid-19 i dels seus contactes

Un gestor Covid s’ha incorporat al CAP Doctora Casaponsa de la Bisbal d’Empordà per tal de fer seguiment de casos sospitosos de Covid-19 i dels seus contactes.
- Publicitat -

L’Àrea de Joventut i Igualtat de l’Ajuntament de la Bisbal ha coordinat diverses activitats d’acció educativa en el marc del projecte “La revolució del gènere i els afectes” per tal de tractar la revolució de gènere i la diversitat afectivo-sexual.

El projecte va sorgir arran de converses entre el col·lectiu Nosaltres i un grup d’alumnes de l’Institut amb qui compartien inquietuds sobre les actituds i la detecció de comportaments sexistes. A partir d’aquí, es va manifestar la necessitat de fer formacions i accions de sensibilització en el conjunt de la comunitat estudiantil bisbalenca. Alhora, l’Institut de la Bisbal també es va posar en contacte amb el col·lectiu Lo Relacional per poder desenvolupar un projecte sobre diversitat afectivo-sexual i de gènere al centre.

El contingut d’aquest projecte va ser treballat conjuntament entre el grup d’estudiants, el col·lectiu Nosaltres, Lo Relacional, l’INS la Bisbal i l’Àrea de Joventut i Igualtat de l’Ajuntament. Així es van treballar activitats amb el Grup de Joves per la Igualtat de l’Institut de la Bisbal, així com formació per al professorat per tal d’incorporar la diversitat afectivo-sexual i de gènere a l’acció educativa.

El projecte ha inclòs una formació de 3 tallers amb l’alumnat de 2n d’ESO de l’Institut de la Bisbal i de l’Escola Cor de Maria. El primer volia servir per conèixer la diversitat afectiva, sexual i de gènere; el segon, per crear, experimentar i proposar la diversitat afectiva, sexual i de gènere a l’Institut. Finalment, la tercera formació, fomentava celebrar i compartir amb el municipi. L’objectiu comú ha estat afavorir que més joves visquin el seu gènere i la seva sexualitat des de la llibertat, l’autoestima i la igualtat de drets. A partir dels poemes i dels dibuixos dictats a la segona sessió es van elaborar cartells i una postal. Així, com a eina de sensibilització per prevenir sobre conductes i actituds sexistes i LGTBI-fòbiques, es van distribuir els pòsters i les postals a diferents espais del municipi bisbalenc: l’Escola Cor de Maria, l’Institut de la Bisbal, les Escoles Velles, el Teatre Mundial, El Pavelló d’Esports, el CAP Doctora Casaponsa i la Biblioteca Lluïsa Duran.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Territori treu a informació pública un estudi per construir un nou pont sobre el Ter a Ullà

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha tret a informació pública un estudi que projecta la construcció d'un nou pont sobre el riu Ter a Ullà (Baix Empordà). Es tracta d'un nou vial que connectarà la GI-643 amb la C-31 i això permetrà que els vehicles no hagin d'entrar al municipi de Torroella de Montgrí.

Es dispara la venda de bicicletes a l’Empordà pel coronavirus

Els tallers també han vist créixer de cop el volum de feina de clients que volien posar a punt bicis antigues

Amb So de Cobla de Palamós tanca la quarta edició amb més de 2.500 espectadors malgrat el coronavirus

Des de la direcció consideren "un èxit" haver omplert el 90% de l'aforament disponible

Com afecta el coronavirus la verema de la DO Empordà?

La recollida s'avançarà a mitjans d'agost amb la previsió d'una producció igual o inferior a la de l'any passat

Quatre ganxons, premiats en el Campionat de Catalunya d’Embarcació Fondejada

El passat 1 d'agost va tenir lloc a Sant Feliu de Guíxols el Campionat de Catalunya d'Embarcació Fondejada Duos 2020. Els esportistes ganxons de  l’Associació Esportiva de Pesca Marítima Sant Feliu de Guíxols van aconseguir-hi la primera i quarta posició.

Altres notícies