12.6 C
Pals
Dissabte, 3 maig 2025
- Publicitat -

Ma Àngels Cabré: “Conèixer la nostra història feminista ens fa més fortes”

Cabré ha fet una conferència sobre Llucieta Canyà, una de les dones que va lluitar pel feminisme als anys 30, i que ara dóna nom al Premi de crítica literària Llucieta Canyà, entregat avui a la crítica Eva Vázquez a la Fira Indilletres de La Bisbal d'Empordà.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ma Àngels Cabré: "Conèixer la nostra història feminista ens fa més fortes"
Loading
/

Aquest matí hem entrevistat a la crítica literària Ma Àngels Cabré a la Fira Indilletres 2020. Cabré ha fet una conferència sobre Llucieta Canyà, una de les dones que va lluitar pel feminisme als anys 30, i que ara dóna nom al Premi de crítica literària Llucieta Canyà, entregat avui a la crítica Eva Vázquez a la Fira Indilletres de La Bisbal d’Empordà.

Ma Àngels Cabré ha repassat amb Ràdio Capital la importància dels crítics i crítiques literàries com a “veritables guies de la lectura”, i també ha parlat de la figura de Llucieta Canyà (La Bisbal d’Empordà, 1901 – Barcelona, 1980). A més, Cabré ha parlat del seu llibre El llarg viatge de les dones, que recull cinquanta textos fonamentals, tant individuals com col·lectius, de més d’una trentena de dones, algunes molt poc conegudes, que, des de finals del segle xix i al llarg de tot el segle xx, van apuntalar amb un posicionament contundent el feminisme a Catalunya. Des de mitjans del segle xix, aquest moviment ha tingut grans figures, com Dolors Monserdà, Teresa Claramunt, Frederica Montseny, Aurora Bertrana, Anna Murià, Maria Aurèlia Capmany i Maria Mercè Marçal, entre d’altres. Tal i com ha explicat Cabré, “conèixer nostra història feminista ens fa més fortes”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Isabel i Fabiola Alcalà: “Cal valorar més i millor la feina que fem els artesans”

El Terracotta Museu de la Bisbal ha inaugurat l’exposició “Ponderosa”, un homenatge a la família Alcalà i a l’empresa Ceràmica La Ponderosa, fundada fa gairebé cinquanta anys. La mostra repassa l’evolució de la ceràmica familiar, des de les peces artístiques del pare i l’avi fins a la producció actual, amb una reivindicació clara de l’artesania local.

Altres notícies