11 C
Pals
Divendres, 26 abril 2024
- Publicitat -

La borrasca formada per ciclogènesi explosiva Àlex, responsable del canvi de temps

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El mes d’octubre s’estrena amb l’arribada de la primera borrasca de cert impacte de la temporada, i formada per procés de ciclogènsi explosiva, anomenada Àlex.

De moment avui encara no en rebrem els seus efectes però el temps dels propers dies en vindrà condicionat pel seu pas pel nord peninsular.

Aquest matí torna a ser fresc a l’interior amb mínimes al Baix Empordà entre els 10 i 12 ºC, i valors més alts a la costa al voltant dels 16 ºC, però novament amb un migdia molt suau o pràcticament càlid on es superaran els 22/24 ºC de màxima. Cap a la tarda i vespre la nuvolositat anirà en augment, fins i tot algun petit plugim es podria escapar.

El canvi de temps però arriba demà, amb vent de component sud-oest, alteració marítima, de fet ja hi ha activiat un avís de perill per onades superiors a 2.5m d’altura per divendres, i pluja. Les precipitacions seran més probables passat el migdia i tarda de divendres, quantitats de pluja acumulada més aviat minses al nostre sector, entre els 5 i 10 mm.

La temperatura  baixarà, sobretot un cop passat divendres, amb un cap de setmana amb màximes inferiors als 20 ºC.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Palamós vol fer bo l’empat obtingut a Valls

El conjunt blau-i-groc rep l'últim classificat, la Guineueta, i vol rendibilitzar el valuós empat aconseguit la setmana passada al camp del Valls
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -