14.4 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

El museu Terracotta de La Bisbal presenta la primera edició de la fira Terracotta Biennal

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
El museu Terracotta de La Bisbal presenta la primera edició de la fira Terracotta Biennal
Loading
/

La cultura de la ceràmica està més viva que mai. Enguany es celebra a la Bisbal d’Empordà la primera edició de la fira Terracotta Biennal, presentada per l’Ajuntament del municipi i l’Associació de Ceramistes de la Bisbal en col·laboració amb el programa coop’Art de la Unió Europea. Aquesta fira es celebrarà els dies 16, 17 i 18 d’octubre al Museu Terracotta.

Més enllà de les peces que s’hi exposen, des de la seva reobertura a finals del 2015, el museu ha estat un punt de nexe entre diferents professionals del sector, que engloba des dels aspectes més decoratius fins als arquitectònics, passant per jardineria i interiorisme.

Gràcies a iniciatives com el programa coop’Art, que promou el treball i la investigació dels professionals artístics de Catalunya i el sud de França, la cultura de la ceràmica bisbalenca i catalana és ben reconeguda a territori francès i altres punts del territori europeu com Itàlia.

Aquest és l’esperit i la filosofia del Terracotta Biennal i del museu. Ser un punt de trobada de professionals, estudiants i investigadors, a més de generar i promoure l’interès cultural i artístic cap a aquesta disciplina.

A més a més, la ceràmica com la resta d’arts està en procés de constant evolució. Els artesans busquen maneres d’optimitzar les feines de la ceràmica, i els artistes noves tècniques per fer art.

35 expositors tindran el seu espai per mostrar al públic les seves obres, i es duran a terme altres activitats com una bicicletada que recorrerà totes les xemeneies de la Bisbal per donar a conèixer l’arrel històrica de la ciutat i la cultura ceramista. També s’hi celebraran diverses ponències, un dels focus de les quals serà la innovació del món de la ceràmica gràcies a la tecnologia d’impressió 3D.

El festival es celebrarà, degut a les circumstàncies del moment, amb aforament limitat i amb les pertinents mesures de seguretat. Des de l’Ajuntament ens han assegurat que s’està estudiant la possibilitat de posar pantalles a l’exterior.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Can Mario inaugura aquest dissabte l’exposició dels finalistes del premi Antoni Vila Casas 2024

El certamen d'enguany s'ha centrat en l'escultura i la mostra de Can Mario està conformada per 28 obres finalistes d'artistes catalans.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -