12.8 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

Cultura amb majúscules

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Xavier Miserachs va arribar a l’Empordà el 1982 amb dues filles petites que es van fer grans mentre ell teixia -del dret i del revés- complicitats amb la gent de la terra, fotografiava persones i paisatges, i donava lliçons magistrals a cada conversa des de la més plana senzillesa.

La primera Biennal (1999), celebrada pocs mesos després del seu traspàs l’estiu del 98, responia quasi exclusivament a les ganes d’agrair-l’hi tot allò que desinteressadament ens havia donat mitjançant l’art de la fotografia que també ens havia fet estimar. Era un projecte sorgit del cor, a contracorrent i sense vaixell, però que va ser capaç d’aplegar amics i professionals per homenatjar a la persona i a l’artista.

Vint anys després, la Biennal ha esdevingut una cita inevitable pels amants de l’art de la fotografia. Enguany s’ha celebrat una 11a edició que ha aplegat noms espectaculars com Cristina García Rodero o Leopold Pomés -present també a la 1a edició-, milers de visitants, i reportatges de premsa i televisió nacional amb una valoració unànime d’excel·lència.

No és fàcil fer i programar cultura d’alt nivell des de més enllà de la metròpoli. Tampoc és gens fàcil fer-ho des d’una organització privada i perseverar durant 20 anys en un projecte com aquest, fins al punt de situar-lo a la capçalera cultural del país.

Per això, en nom de tots els que estimem en Xavier, la nostra màxima gratitud per posar el nom de Miserachs a l’aparador cultural del país cada dos anys. La nostra sincera felicitació per la feina i el compromís d’aquest equip integrat per l’Enric Bruguera i en Lluís Català, i encapçalat per la Maria Planas.

Palafrugell té en la Biennal Xavier Miserachs, en la Fundació Vila Casas, en el Festival de Jazz Costa Brava, en la Cantada d’Havaneres i en el festival de Cap Roig, grans transatlàntics culturals. Un luxe que ens permet seguir esperant sense pressa l’enèsim avarament del Titànic.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies