54 visites guiades per conèixer els espais medievals de l’Empordà

El calendari ofereix 31 visites guiades a l'Alt Empordà i 23 al Baix Empordà entre els mesos de juny i novembre amb la voluntat de explorar noves zones del territori, sovint desconegudes

La cinquena temporada d’Espais Medievals de l’Empordà es posarà en marxa el proper mes de juny. En total 54 visites guiades programades durant els mesos de juny i novembre amb l’objectiu que els turistes i el públic en general tinguin la possibilitat de conèixer la zona.

El calendari ofereix 31 visites guiades a l’Alt Empordà i 23 al Baix Empordà amb la voluntat d’acostar a tothom la cultura i el turisme de la zona, descobrint-los entorns que sovint no disposen de visites guiades convencionals o que tenen un accés complicat. Unes visites guiades que s’han organitzat gràcies a 42 ajuntaments, el patronat de la Mare de Déu del Mont, diferents museus i centres d’interpretació i el departament de Cultura de la Generalitat a través de l’Agència Catalana de Patrimoni.

El territori de l’Empordà “té un important llegat medieval amb edificis, pobles i espais molt interessants”. És per això que des dels consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà, amb el suport de l’associació Empordà Turisme i la Comissió Turística del Baix Empordà, s’han volgut preparar les visites guiades en un calendari conjunt i escollint un dia concret que els hi fos idoni, intentant no coincidir amb ningú, i així poder donar a conèixer aquells indrets desconeguts de l’Empordà. ” Les visites s’han proposat sempre guiades, ja que es tracta d’una oferta única i que permet conèixer elements que es faran molt més entenedors i interessants si estan acompanyats d’una explicació de professionals o persones vinculades al municipi”.

L’edició de l’any 2018 va comptar amb l’assistència de 1300 participants que es van acostar per conèixer una mica més de la cultura medieval del territori, a més de gaudir d’estones dinàmiques en família i amics mentre es realitzen les visites. En l’edició d’enguany hi ha activitats gratuïtes i fins a cinc euros. Podeu consultar aquí la programació de les visites.