7.4 C
Pals
Dissabte, 16 gener 2021

A la Bisbal d’Empordà, el 60 % dels residus no es reciclen

Dels 40% reciclats, la meitat correspon als que es deixen a la Deixalleria Municipal

El més llegit

Un terratrèmol sacseja alguns punts del Baix Empordà

Ha tingut l'epicentre a Cassà de la Selva, tot i que s'ha pogut detectar a Santa Cristina d'Aro o Calonge

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

El restaurant La Gamba de Palamós tanca temporalment després de ser sancionat per incomplir les restriccions

El restaurant La Gamba de Palamós ha decidit tancar temporalment després d'haver estat sancionat per la policia per no complir les restriccions de la Covid-19. Ara, a la porta del restaurant, s'hi troba el rètol: "Tancat per força". 

Els Amics de les Arts anuncien que treballen en un musical

Els Amics de les Arts feia uns quants dies que estaven poc actius a les xarxes, fins que aquest divendres han trencat el silenci per anunciar que estan començant a treballar en un musical al costat de la productora Minoria Absoluta (Està Passant, Polònia) i de l’escriptor Marc Artigau. Segons comenta el grup, fa dos…
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Cada bisbalenc/a genera una mitjana de 1,4 Kg de residus al dia i en un any la població total de la Bisbal en genera més de 5.600 tones. Es distribueixen de la següent manera: 3.200 tones dipositades als contenidors de rebuig, 1.000 als de recollida selectiva i una quarta part dels residus, és a dir 1.400 tones, estan lliurades a la deixalleria.

El fet més rellevant d’aquests darrers anys és la utilització creixent de la deixalleria per part de la població bisbalenca mentre que la recollida selectiva amb els contenidors de carrer està molt estancada. A banda d’això, destaca que encara no es recicla prou i el 60% dels residus es llencen al contenidor gris de rebuig quan s’estima que només es considerat rebuig el 18% dels residus.

La gestió dels residus és un tema cabdal en la problemàtica mediambiental actual. La Unió Europea va fixar com a objectiu reciclar el 50% de la brossa aquest any 2020 i el 70% al 2030. A Catalunya, l’objectiu és reduir la generació de residus un 15% i aconseguir que la recollida selectiva sigui del 60%.

El model actual de 5 tipus de contenidors a la via pública té l’avantatge de ser anònim amb l’inconvenient que depèn de la voluntat i del grau de conscienciació dels ciutadans. L’experiència d’altres municipis mostra que la recollida porta a porta funciona prou bé. Suposa un canvi d’hàbits important ja que els ciutadans han de guardar els residus a casa fins el dia de recollida i estan subjectes a un horari de lliurament. A més és obligatori i s’identifica cada persona.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies