31.5 C
Pals
Diumenge, 13 juny 2021
- Publicitat -

A la Bisbal d’Empordà, el 60 % dels residus no es reciclen

Dels 40% reciclats, la meitat correspon als que es deixen a la Deixalleria Municipal

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Cada bisbalenc/a genera una mitjana de 1,4 Kg de residus al dia i en un any la població total de la Bisbal en genera més de 5.600 tones. Es distribueixen de la següent manera: 3.200 tones dipositades als contenidors de rebuig, 1.000 als de recollida selectiva i una quarta part dels residus, és a dir 1.400 tones, estan lliurades a la deixalleria.

El fet més rellevant d’aquests darrers anys és la utilització creixent de la deixalleria per part de la població bisbalenca mentre que la recollida selectiva amb els contenidors de carrer està molt estancada. A banda d’això, destaca que encara no es recicla prou i el 60% dels residus es llencen al contenidor gris de rebuig quan s’estima que només es considerat rebuig el 18% dels residus.

La gestió dels residus és un tema cabdal en la problemàtica mediambiental actual. La Unió Europea va fixar com a objectiu reciclar el 50% de la brossa aquest any 2020 i el 70% al 2030. A Catalunya, l’objectiu és reduir la generació de residus un 15% i aconseguir que la recollida selectiva sigui del 60%.

El model actual de 5 tipus de contenidors a la via pública té l’avantatge de ser anònim amb l’inconvenient que depèn de la voluntat i del grau de conscienciació dels ciutadans. L’experiència d’altres municipis mostra que la recollida porta a porta funciona prou bé. Suposa un canvi d’hàbits important ja que els ciutadans han de guardar els residus a casa fins el dia de recollida i estan subjectes a un horari de lliurament. A més és obligatori i s’identifica cada persona.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

[Vacunació] Un 40% de la població del Baix Empordà ja ha rebut la primera dosi

La millora progressiva dels indicadors de la covid-19 a Catalunya i al Baix Empordà va acompanyada d'una campanya de vacunació que avança ràpidament. A tot Catalunya, un 42,5% de la població ja ha rebut una primera dosi de la vacuna, mentre que un 26% dels catalans ja tenen la pauta completa.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -